Anaheim Ducksin seurahistorian eittämättä kovin pelaaja on suomalaishyökkääjä Teemu Selänne, joka pelasi kalifornialaisseuran riveissä yhteensä 15 vuoden ajan, tehden 966 runkosarjaotteluun 457 maalia ja yhteensä 988 tehopistettä.

Hän ei kuitenkaan aloittanut uraansa Anaheimin riveissä, vaan, kuten monet tietävätkin, Winnipeg Jetsistä.

Blogisivusto Last Work on Hockey onkin nyt listannut Ducksin kaikkien aikojen parhaimman ja kaikkien aikojen huonoimman vaihtokaupan. Molempien kauppojen tähtenä on ollut juurikin Selänne.

Winnipegistä Anaheimiin

Teemu Selänne kaupattiin Winnipeg Jetsin riveistä Anaheim Mighty Ducksiin keväällä 1996. Mighty Ducks maksoi hänestä tuolloin puolustaja Oleg Tverdovskyn, Chad Kilgerin sekä kolmannen kierroksen varausvuoron.

Jets lähetti Anaheimiin taasen Selänteen lisäksi Marc Chouinardin sekä neloskierroksen varauksen vuoden 1996 draftiin.

Selänne nousi Anaheimissa tähtiin, kun taasen Jets jäi kaupasta lopulta tyhjin käsin. Toki puolustajan paikalla pelannut Tverdovksy iski ensimmäisellä kaudellaan yli 50 pistettä, mutta hävisi tämän jälkeen hiljalleen kuvista.

Kilger pelasi Jetsissä kolmen kauden ajan tehden tässä ajassa vain 13 tehopistettä, kunnes hänet kaupattiin Chicago Blackhawksin riveihin.

Anaheimista Sharksiin

Selänteen ensimmäinen stintti Ducksin riveissä kesti lopulta maaliskuuhun 2001, kunnes hänet kaupattiin monien yllätykseksi San Jose Sharksiin.

Tällä kertaa ottavana osapuolena oli juuri Mighty Ducks, joka sai vaihdossa Jeff Friesenin, Steve Shieldsin sekä kakkoskierroksen varausvuoron.

Kummastakaan miehestä ei kasvanut Anaheimille suuria tekijöitä. Friesen kaupattiin nopeasti New Jersey Devilsiin, mistä hän suuntasi lopulta Euroopan kaukaloihin. Toki tämän kaupan myötä Mighty Ducks sai riveihinsä Petr Sykoran.

Shields ei sen sijaan onnistunut koskaan haastamaan ykkösvahtina toiminutta Jean-Sebastien Giguerea. Hänet kaupattiin Boston Bruinsiin vuonna 2003.

Mighty Ducks sai kaupan myötä lopulta kuitenkin arvokkaan palasen riveihinsä, sillä se kauppasi vaihdossa tulleen varausvuoron Dallas Starsiin. Texasilaisseuran varausvuorolla se huusi lavalle lopulta Corey Perryn.

Selänteen vuodet San Josessa eivät olleet jättimäisiä menestyksiä, sillä hän ei onnistunut ylittämään kummallakaan kaudella 30 maalin ja 60 tehopisteen rajaa. Kahden vuoden jälkeen hän teki sopimuksen Colorado Avalancheen, mutta tämä oli miehen kannalta todellinen ohivuosi.

Selänne palasi Anaheimiin lopulta vuonna 2005. Hän juhli seuran kanssa Stanley Cupin mestaruutta keväällä 2007.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.