Denverin suunnalta kuului yllättäviä ja todella iloisia uutisia aiemmin tänä kesänä, kun Colorado Avalanche tiedotti palkanneensa suomalaisen Jussi Parkkilan maalivahtivalmentajakseen.

Suomalaista maalivahtiosaamista on ihailtu jo vuosikausien ajan ympäri maailmaa, etenkin Pohjois-Amerikassa. Vasta nyt – vuonna 2017 – NHL sai kuitenkin ensimmäisen suomalaisen maalivahtivalmentajansa, Parkkilan muodossa.

Parkkilaa odottaa Coloradossa varsin tuttu työkaveri, venäläisvahti Semyon Varlamov. Kaksikko on tehnyt töitä aiemmin yhdessä KHL-seura Lokomotiv Yaroslavissa ja itse asiassa Varlamov on halunnut jo pitkään tuoda suomalaisen Denveriin.

Tämä selviää vuonna 2011 Yahoo! Sportsin julkaisemasta haastattelusta. Tuolloin Varlamov oli juuri siirtynyt Washington Capitalsista Coloradoon, mutta myös KHL oli ollut aito vaihtoehto.

– Harkitsin tarjouksia Lokomotivista, SKA:sta ja myös muut KHL-seurat osoittivat kiinnostuksensa. SKA:n suurin plussa oli maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila. Halusin työskennellä spesialistin kanssa, sillä olin tehnyt hänen kanssaan jo vuosien ajan töitä ja hän oli auttanut minua isosti kehityksessäni.

Itse asiassa joidenkin tietojen mukaan Varlamov oli jo lupautunut pelaamaan Pietarin SKA:ssa, mutta Avalanche nousi viime metreillä vaihtoehdoksi ja hän tarttui täkyyn. 29-vuotias venäläisvahti halusikin tuoda Parkkilan jo tuolloin mukaan NHL:ään.

– Nähdäkseni se päivä, kun Parkkila työskentelee NHL:ssä ei ole kaukana. Toisin hänet mielihyvin mukanani Coloradoon. Se ei ole kuitenkaan kovinkaan helppo asia toteutettavaksi, mutta agentit tekevät kaikkensa sen eteen.

Lopulta Varlamovin unelma kuitenkin toteutui, kuusi vuotta tuon antamansa haastattelun jälkeen. Nähtäväksi jää, että onnistuuko Parkkila elvyttämään laskusuhdanteessa olevan venäläisvahdin NHL-uran.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.