Nashville Predatorsin ja Viktor Arvidssonin välisten jatkosopimusneuvottelujen oli määrä edetä ulkopuoliselle välimieskäsittelijälle, mutta osapuolet pääsivät viime hetkillä yhteisymmärrykseen.

Ruotsalaishyökkääjän ja tennesseeläisseuran kerrottiin vielä aiemmin tänään päätyvän välimieskäsittelyyn, sillä näkemyserot olivat melkoiset: Arvidsson halusi raporttien mukaan yksivuotisen ja 4.5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, kun taas Predatorsin kerrottiin olevan valmis kaksivuotisen ja yhteisarvoltaan 5.5 miljoonan dollarin sopimukseen.

Näkemysero vuosipalkan suhteen oli siis hulppeat 1.75 miljoonaa dollaria, joten ei ihme, että kaikki merkit viittasivat välimieskäsittelyyn.

Osapuolet löysivät kuitenkin yhteisymmärryksen ja itse asiassa Nashvillen suunnalta kantautunutta uutista voidaan pitää melkoisena pommina. Arvidsson nimittäin allekirjoitti viime kevään Stanley Cup -finalistin kanssa peräti seitsemän vuoden ja yhteensä 29.75 miljoonan dollarin arvoisen jatkopahvin.

Arvidssonin vuosipalkka tulee uuden sopimuksensa myötä olemaan keskiarvolta 4,25 miljoonaa dollaria kautta kohden. Palkankorotus on melkoinen, sillä 24-vuotiaan laiturin edellinen kontrahti oli tulokassopimus ja siinä vuosipalkka oli ainoastaan 640 000 dollaria.

Toimittajan sana:

Predatorsin kerrottiin aiemmissa raporteissa haluavan ruotsalaispelaajalta lisänäyttöjä, ja ennen kaikkea osoituksen siitä, ettei mennyt kausi ollut vain sattumaa, minkä myötä seura ei halunnut vielä sitoutua pelaajaansa pitkäksi aikaa. Tästä syystä siis seitsemän vuoden mittainen jättisopimus on todellinen yllätys.

Toisaalta taas tämä saattaa olla nerokas veto tennesseeläisseuralta, sillä mikäli Arvidssonin kehityskäyrä jatkaa viime kauden tulosten noudattamista, on 4,25 miljoonaa dollaria todella pieni summa maksettavaksi vuodessa.

Arvidssonille mennyt kausi oli siis todellinen läpimurto NHL:n huipulle. Hän nimittäin oli edeltävällä kaudella tehnyt 56 runkosarjaotteluun pisteet 8+8=16, kun taas mennyt sesonki tuotti 80 runkosarjaottelussa huipputehot 31+30=61.

Pudotuspeleissä ruotsalaisen tahti hiipui hieman, mutta siitäkin huolimatta hän iski 22 otteluun pisteet 3+10=13. Huolta Predators-leirissä aiheutti osaltaan hänen Stanley Cup -finaalien tehotilasto, joka oli -10.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.