Detroit Red Wingsin maalivahtitilanne on ollut viime vuodet melkoista aaltoliikettä ja nyt joukkue on päättänyt ensi kauden ykkösvahtinsa.

Ykkönen tulee olemaan maalivahtivalmentaja Jeff Salajkon mukaan Jimmy Howard ja Salajko on jo miettinyt valmiiksi paljonko hän haluaa kokeneen maalivahtinsa pelaavan tulevalla sesongilla.

– Mikäli pystymme pitämään Jimmyn terveenä, haluamme hänen pelaavan 50-55 ottelua, Salejko paljasti Detroit Free Pressin haastattelussa.

Vielä vuosi tai kaksi sitten Howardin kohdalla puhuttiin jopa ulosostosta ja vähintäänkin hänen kauppaamisestaan muualle. Petr Mrazek oli puolestaan seuran tulevaisuus, mutta viime kauden aikana tshekkivahti romahti ja Howard puolestaan loisti pelaamissaan otteluissa.

Myös tilastoissa tapahtui selkeä muutos: Kaudella 2015-16 Mrazek pelasi 54 runkosarjaottelua torjuntatilastoin 92,10/2.33, kun taas viime kaudella hänen tilastonsa 50 ottelussa olivat 90,10/3.04. Howardin tilastot nousivat puolestaan edellisen kauden lukemista 90,60/2.80 (38 ottelua) lukemiin 92,70/2.10 (26 ottelua).

Salejkon puheista onkin selkeästi pääteltävissä, että Detroit, tai ainakin hän, olisi ollut valmis luopumaan 25-vuotiaasta Mrazekista.

– Olemme erittäin luottavaisia Jarediin (Coreau) kolmosena. Minulla ei ole myöskään mitään ongelmaa sen suhteen, että hän olisi kakkosvahti. Olin luottavainen hänen suhteensa siinä roolissa.

– Mutta Petr on nyt takaisin – Vegas ei ollut kiinnostunut hänestä, joten toivon hänen tulevan takaisin ajatuksena todistaa muut vääräksi.

Red Wings shokeerasi jääkiekkomaailmaa, kun se jätti Mrazekin suojaamatta NHL:n laajennusdraftissa. Viimeisimpien tietojen mukaan kyse ei ollut pelkästään hänen pelillisistä esityksistään, vaan esimerkiksi NBC Sports kertoo seuran kyllästyneen hänen heikkoon asenteeseensa.

Ideaalitilanne Detroitissa olisikin vaihtokumppanin löytäminen Mrazekin suhteen, mutta se on vaikeaa, sillä tshekkivahdin vuosipalkka on 4 miljoonaa dollaria. Hänen sopimuksensa on kuitenkin katkolla ensi kesänä, joten jos meno jatkuu nähdynlaisena, tulee hänestä suurella todennäköisyydellä vapaa agentti.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.