Chicago Blackhawksin tulevan kauden puolustajakatras näyttää tällä hetkellä kaikelta muulta paitsi vakaalta.

Päävalmentaja Joel Quenneville ei onnistunut nimeämään kuin viisi puolustajaa lauantaina joukkueen vuosittaisessa fanikokouksessa.

– Meillä on Duncs (Duncan Keith) ja Seabs (Brent Seabrook), jotka mahdollisesti muodostavat pakkiparin, Quenneville kertoi kokouksessa Sportsnetin mukaan.

– Meillä on myös Connor Murphy ja Michal Kempny sekä tällä hetkellä mietin myös Gustav Forslingia. Meillä on siis joitain vaihtoehtoja.

– Me annamme mahdollisuuden nuorille pelaajille astua esiin ja nappaamaan paikan, 58-vuotias Quenneville sanoi.

Keithin ja Seabrookin jälkeen Blackhawksin siniviiva on hyvin kapea, mitä tulee voittamiseen tai kokemukseen.

Murphy saapui Arizonasta vaihtokaupassa, jossa kolminkertainen Stanley Cup-voittaja Niklas Hjalmarsson lähetettiin aavikolle. Blackhawksin GM Stan Bowmanin mielestä 24-vuotiaalla Murphyllä on vielä runsaasti potentiaalia kehittyä.

– Nyt kun minulla on muutaman vuoden verran NHL-kokemusta vyölläni, tunnen pystyväni pelaamaan rauhallisemmin ja tuomaan hyvää läsnäoloa, Murphy sanoi.

– Haluan näyttää mihin minusta on.

Kempny pelasi tulokaskaudellaan Blackhawksin paidassa 50 ottelua, joissa peliaikaa kertyi keskimäärin hieman alle 15 minuuttia. Tshekkiläispuolustaja täyttää 27-vuotta syyskuussa.

Forsling on lahjakas 21-vuotias prospekti, joka vakuutti Bowmanin pelatessaan Ruotsin maajoukkueen paidassa vuoden 2015 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Forsling pelasi viime kaudella 38 NHL- ja 30 AHL-ottelua.

– Tulevalla kaudella aion pelata ylhäällä vakituisesti ja ottaa isompaa roolia. Se on minusta itsestäni kiinni, Forsling myönsi.

Blackhawksin puolustus on kokenut kesän aikana melkoista myllerrystä. Hjalmarssonin lisäksi Trevor van Riemsdyk napattiin Vegasin toimesta ja hän päätyi lopulta Carolinaan, 38-vuotias Brian Campbell lopetti pelaajauransa eikä 35-vuotiaalle Johnny Oduyalle ole näillä näkymin tulossa jatkosopimusta.

Mikäli kauppoja ei ole luvassa, Blackhawksin puolustus tulee kokemaan todellisen nuorten esiinmarssin.

– Yleensä sinulla on kuusi puolustajan paikkaa lukittuna, mutta meillä on yhdeksän pelaajaa, joilla on mahdollisuus päästä kokoonpanoon, uusi apuvalmentaja Ulf Samuelsson avasi.

– Se tulee olemaan pienimuotoinen prosessi. Meidän täytyy osata opettaa heitä hyvin ja pysyä kärsivällisinä.

Quennevilleä ei tunneta virheitä sietävänä, sillä hän on johdattanut joukkueensa yhdeksän kautta putkeen pudotuspeleihin ja kolme kertaa aina Stanley Cupin voittoon asti. Nyt hänen on kuitenkin muututtava, ainakin hetkeksi.

– Se tulee olemaan uutta, mutta me tulemme kokeilemaan paljon erilaisia pakkiparivaihtoehtoja alkukauden aikana, Quenneville myönsi.

– Alkukauden jälkeen olen varma, että ne tulevat vakiintumaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.