Dylan Strome on tällä hetkellä Arizona Coyotesin vahvan junioriosaston kirkkain timantti. Vuoden 2015 varaustilaisuudessa Stromen nimi huudettiin kolmantena, heti Connor McDavidin ja Jack Eichelin jälkeen.

20-vuotias Strome ei kuitenkaan onnistunut vielä kahden viime kauden aikana vakiinnuttamaan paikkaansa NHL-rosterista, vaan on ”joutunut” kehittymään OHL-seura Erie Ottersin paidassa, jossa on toiminut kapteenina.

Menneellä kaudella nuori kanadalaissentteri pääsi maistamaan NHL:ää seitsemän ottelun verran, mutta hänen luistelunopeutensa tai fyysisyytensä ei vielä ollut vaaditulla tasolla.

Tänä kesänä Strome on ottanut todella itseään niskasta kiinni. GM John Chaykan mukaan Strome on onnistunut nostamaan painonsa jo yli 90 kilon, kun varaustilaisuudessa puntari näytti 84 kiloa.

– Pidin siitä, miltä hän näytti kehitysleirillä, Chayka kertoi Arizona Sportsille.

– Hän on voimakkaampi, tukevampi ja hän on saanut jalkoihinsa lisää potkua. Isojen senttereiden kehitys on välillä hitaampaa, mutta hän on selvästi tehnyt kaiken oikein.

190-senttinen sentteri on harjoitellut myös toista heikkouttaan, luistelutaitoa, John Tavaresinkin luisteluvalmentajana ennen toimineen Dawn Braidin kanssa.

– Hänen luistelunsa on teknisesti vakaata, eikä siinä ole todellisia virheitä, Chayka kommentoi.

– Kun varasimme hänet kaksi vuotta sitten, oli paljon pieniä asioita, mitä halusimme hänen parantavan. Nyt hän tarvitsee vain lisää voimaa luisteluunsa ja olemme nähneet siinä huomattavaa parannusta jo kesän puolivälissä.

Chayka ei ole poissulkenut mahdollisuutta, että Strome aloittaisi ammattilaisuransa AHL-seura Tucson Roadrunnersin paidassa viime kauden Brendan Perlinin tavoin, mutta ei odota niin tapahtuvan.

– Hänen otteensa määrittelevät hänen polkunsa, Chayka sanoi.

– Hän pystyy pelata NHL:ssä tällä hetkellä. Mutta jos näyttää siltä, että hän tarvitsee aikaa farmissa, teemme niin. Emme pelkää tehdä sitä, mikä on pelaajalle parhaaksi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.