Detroit Red Wingsin ja Tomas Tatarin kohdalla vältettiin katastrofi, kun osapuolet pääsivät jatkosopimukseen ilman välimieskäsittelijän apua.

Neutraali välimieskäsittelijä olisi voinut määritellä pelaajalle yksi- tai kaksivuotisen jatkosopimuksen ja pahvin suuruuden. Jos seura olisi hylännyt tämän, olisi rajoitetusta vapaasta agentista tullut rajoittamaton vapaa agentti.

Tatar ehti kertomaan jo tovi sitten slovakialaislehdelle, että jos neuvottelut etenevät tähän pisteeseen saakka, tulee se olemaan hänen viimeinen sopimuksensa michiganilaisseuran kanssa.

Lopulta Tatar sai haluamansa, sillä huhujen mukaan hän pyysi Red Wingsiltä 5,3 miljoonaa dollaria kaudesta, kun taasen punasiivet oli valmis maksamaan vuositasolla 4,1 miljoonaa dollaria. Slovakkihyökkääjän uusi sopimus on nelivuotinen.

Vyyhti meni myös todella tiukille, sillä jos osapuolet eivät olisi päässeet sopuun eilen, olisi neutraali välimieskäsittelijä ehtinyt tarjoamaan tilanteeseen oman ratkaisunsa. Joten lienee sanomattakin selvää, että Tatar oli iloinen lopputuloksesta.

– Minä halusin jäädä tänne todella paljon, koska rakastan täällä oloani. Minulla on täällä paljon kavereita ja loistava suhde kaikkiin pukukopissa, Tatar kertoi Detroit Free Pressille.

– Olisi ollut todella hankalaa saada vain yhden vuoden sopimus ja olla täysin tietämätön siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olen todella iloinen saadessani jäädä ja tämä on suuri helpotus.

Tatarin mukaan osapuolet pyrkivät pääsemään molempia tyydyttävään ratkaisuun jatkuvalla syötöllä.

– On todella mukavaa, että löysimme tien jatkosopimukseen. Se oli stressaavaa enkä ollu kovinkaan iloinen, että neuvottelut venyivät tänne saakka. Yritimme jatkuvasti löytää keinoa välttääksemme välimieskäsittelyn ja olen todella iloinen, että onnistuimme tässä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.