Calgary Flames varasi tänä kesänä 1. kierroksen varausvuorollaan suomalaispuolustaja Juuso Välimäen.

Välimäki huudettiin Flamesin toimesta NHL:ään numerolla 16 ja hän oli kaiken kaikkiaan viidentenä maailman kovimpaan kiekkoliigaan tänä kesänä varattu puolustaja.

Edelle kiilasivat ainoastaan maanmies Miro Heiskanen, Cale Makar, Cal Foote sekä Erik Brännström.

Tänään sitten oli sen hetken vuoro, kun Välimäen unelma toteutui lopullisesti: albertalaisseura tiedotti tehneensä suomalaispuolustajansa kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen.

Vielä tässä vaiheessa, kun tieto tuli vasta hetki sitten julki, Välimäen sopimuksen yksityiskohdat eivät ole tiedossa, mutta kyseessä on siis perinteinen tulokassopimus.

Välimäki edusti tämän kesän NHL Draftissa poikkeuksellisen vahvaa suomalaispuolustajien varausikäluokkaa, sillä hänen ja Heiskasen ohella ykköskierroksella huudettiin myös Urho Vaakanaisen ja Henri Jokiharjun nimet.

Lisäksi avauskierros piti sisällään myös Kristian Vesalaisen ja Eeli Tolvasen varaukset, joskin he molemmat ovat hyökkääjiä.

Toimittajan sana:

Välimäki tuskin murtautuu vielä ensi kaudeksi Flamesin alakertaan, sillä joukkueen jo entuudestaan erinomainen puolustusosasto vain vahvistui entisestään, kun seura hankki alakertaansa New York Islandersista Travis Hamonicin.

Suomalaispuolustajan tulevaisuus vaikuttaa kuitenkin varsin lupaavalta, sillä hän oli jo viime kaudella juniorisarja WHL:n kärkipuolustajia ja tulevalla kaudella hän tulee eittämättä olemaan ehdotonta eliittiä.

Välimäki luonnollisesti uskoo itse siihen, että murtautuminen NHL:ään on mahdollista jo tulevalla kaudella.

– Eihän se tietenkään tule helppoa olemaan. Fyysisiltä ominaisuuksilta olen isokokoinen, joten se ei tule olemaan ongelma. Kunhan siis totun kaikkeen täällä ja (varsinainen) harjoitusleiri on syyskuun lopulla, minusta tuntuu, että voisin olla valmis, Välimäki totesi pari viikkoa sitten Calgary Heraldin haastattelussa.

– Minun täytyy vain näyttää heille, että kuka olen pelaajana ja ihmisenä. Minun täytyy tehdä kovasti töitä, taistella todella kovaa ja samaan aikaan yrittää vain olla oma itseni, joka hetki ja joka sekunti.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.