Koko uransa ajan yhtä ja samaa seuraa edustanut kanadalaislegenda Shane Doan jäi hieman yllättäen ilman jatkosopimustarjousta Arizona Coyotesilta.

Doanin NHL-ura käynnistyi kaudella 1995-96 Winnipeg Jetsin paidassa. Muutto Arizonaan oli kuitenkin edessä jo kauden päätteeksi, kun kanadalaisseura uudelleensijoitettiin aavikolle ja nimeksi muodostui Phoenix Coyotes.

Kaudelle 2014-15 seuran nimi muuttui Arizona Coyotesiksi osittain siitä syystä, että siitä haluttiin rakentaa koko osavaltion seura.

Yksi asia pysyi kuitenkin muuttumattomana koko ajan: Doan oli saman seuran mies, oli nimi sitten Winnipeg Jets, Phoenix Coyotes tai Arizona Coyotes.

Tilanne muuttui kuitenkin tänä kesänä. Coyotes siirtyi yksinomaan Andrew Barrowayn omistukseen ja hän päätti aloittaa muutokset välittömästi. Ensiksi ilmoitettiin, ettei Doan tule saamaan seuralta jatkosopimusta ja tämän jälkeen pitkäaikainen päävalmentaja Dave Tippett sai lähteä.

Aavikkoseura oli varsin aktiivinen myös pelaajamarkkinoilla, kun se hankki vaihtokauppojen kautta Derek Stepanin, Antti Raannan ja Niklas Hjalmarssonin. Vaihtoon lähti puolestaan pitkäaikainen ykkösvahti Mike Smith, joka kaupattiin Calgary Flamesiin.

Kun Coyotes tiedotti, ettei se tule tekemään Doanin kanssa jatkosopimusta, 40-vuotias kanadalainen pohti vielä NHL-uransa jatkoa.

Nyt jatko on kuitenkin selvää, mikäli hän vain löytää itselleen uuden seuran. Kaikkein voimakkaimmin häntä on viety huhuissa St. Louis Bluesiin, mutta ESPN:n Josh Cooperin mukaan myös Winnipeg Jets on vaihtoehto; itse asiassa kanadalaisseuraa pidetään kaikkein todennäköisimpänä vaihtoehtona Doanille.

Mikäli Doan todella päätyisi Winnipegiin, otettaisiin hänet satavarmasti kaupungissa vastaan kuin kuninkaan, sillä vaikka seura olisikin eri, fanit ovat edelleen käytännössä ottaen ne samat, jotka jäivät taakse yli 20 vuotta sitten.

Nykyinen Jets tunnettiin vuoteen 2011 saakka Atlanta Thrashersina, mutta kaudeksi 2011-12 seura muutti Winnipegiin ja sen jälkeen koko kaupunki on ollut jääkiekosta sekaisin. Jetsillä onkin yhdet NHL:n fanaattisimmista faneista, mikä näkyi erityisesti kevään 2015 pudotuspeleissä.

Mies voi lähteä seurasta, mutta seura ei miehestä – vai miten se nyt meni.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.