Nashville Predators teki tänä kesänä mielenkiintoisen hankinnan, kun se päätti tuoda jättimäisen ruotsalaisvahdin Anders Lindbäckin takaisin Tennesseehen.

Lindbäck murtautui Predatorsin kokoonpanoon kaudella 2010-11 ja vietti seurassa kaksi hyvää kautta, toimien Pekka Rinteen kakkosvahtina.

Sen jälkeen hän suuntasi Tampa Bay Lightningin veräjänvartijaksi kovin odotuksin, käyden ensiksi työsulun aikana loistamassa Tampereen Ilveksen maalilla, mutta hän ei koskaan kyennyt lunastamaan niitä odotuksia.

Hänen torjuntatilastot romahtivat lopulta alle 90:än ja seura vaihtui tiheään tahtiin, kun hän edusti kausina 2013-16 Lightningin lisäksi Dallas Starsia, Buffalo Sabresia ja Arizona Coyotesia.

Lindbäck vaikutti elvyttäneensä NHL-uransa kauden 2014-15 aikana Sabres-paidassa, mutta sen jälkeinen pesti aavikolle oli jälleen melkoista kyntämistä.

Lopulta 198-senttinen ja 98-kiloinen ruotsalaisjätti romahti viime kaudeksi AHL:ään ja lopulta hän teki oman ratkaisunsa, siirtyen kotimaahansa ja Rögle BK:n paitaan.

Ensi kaudella 29-vuotias ruotsalainen, joka on pelannut NHL:ssä 130 ottelua tilastoin 90,40/2.87, on kuitenkin jälleen taalakaukaloiden maalivahti, tehtyään yksivuotisen sopimuksen Predatorsiin, josta siis kaikki alkoi.

Lähtökohtaisesti Lindbäck on kuitenkin Tennesseessä AHL-vahti, sillä Predatorsin GM David Poile vahvisti viime kauden Stanley Cup -finalistin lähtevän kauteen duolla Rinne & Juuse Saros.

Predatorsin maalivahtipuolella tapahtui muutenkin kesän aikana liikehdintää, sillä tshekkivahti Marek Mazanec sai jatkosopimuksen seuraan ja Ottawa Senatorsista saapui kovin odotuksin yliopistosarjoista kanadalaisseuraan kaudeksi 2015-16 siirtynyt Matt O’Connor, jonka ammattilaisura on ollut toistaiseksi melkoista kyntämistä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.