Pittsburgh Post-Gazette on usein erittäin hyvin kärryillä siitä, mitä Pittsburgh Penguins -organisaatiossa tapahtuu.

Kyseisen yhdysvaltalaislehden toimittaja Sam Werner näkee tällä hetkellä, että vaikka Olli Määttä on ollut pennsylvanialaisnipun mukana voittamassa kahta perättäistä Stanley Cupia, ollen isossa roolissa etenkin tänä vuonna, kun Kris Letang oli poissa, hän ei ole koskematon.

– Määttä ei ole millään muotoa koskematon (mitä tulee hänen kauppaamiseen). Sen sijaan oikeanlaisen diilin löytäminen, mitä tulee hänen sopimukseensa, onkin sitten monimutkaisempaa, Werner allekirjoittaa.

Vaikka Määttä pelasikin erinomaiset pudotuspelit, selättäen siten kaikki runkosarjan aikana häneen kohdistetut epäilykset, kriitikoita löytyy edelleen. Suurimpana ongelmana nuoren suomalaisen kohdalla onkin nähty hänen liikkumisensa, NHL:n nopeutuessa koko ajan.

Joka tapauksessa Werner muistuttaa, että Penguinsissa ollaan tyytyväisiä lukuisia vastoinkäymisiä urallaan selättäneeseen puolustajaan.

– Penguins ei ole missään nimessä epätoivoisesti kauppaamassa Olli Määttää. Tiedän myöskin, että Penguins-organisaatiossa häntä arvostetaan selkeästi enemmän, kuin me ja fanit arvostamme. Ja olihan hän Ottawa Senators -sarjassa kiistatta Penguinsin paras puolustaja.

– Uskoakseni Penguinsissa ollaan tyytyväisiä, mikäli Määttä kykenee pelaamaan kauden alusta lähtien kakkospakkiparissa.

Werner näkee, että syksyn harjoitusleiri tulee määrittämään hyvin pitkälti Määtän kohtalon.

– Olen kiinnostunut näkemään, miten lähellä nuoret kaverit ovat NHL-paikan lunastamista, vaikka Penguins ei kukoistakaan puolustajalupauksilla.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.