Chicago Blackhawks on haalinut kesän aika riveihinsä muutaman kovan paluumuuttajan Brandon Saadin ja Patrick Sharpin muodossa. Halvalla se ei kuitenkaan tapahtunut, sillä Saadin saadakseen sen oli lähetettävä venäläistähti Artemi Panarin Columbus Blue Jacketsiin.

Sharpin Blackhawks sai sen sijaan varsin edulliseen hintaan, sillä hyökkääjä teki seuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen, jonka cap hit on 800 000 dollaria. Bonuksineen Sharpilla on mahdollisuus miljoonan dollarin tienesteihin.

Kyseessä onkin siis varsinainen alehinta, joihin Chicagossa on viime vuosina totuttu. On siis sanomattakin selvää, että Blackhawksissa asiat ovat hoidettu oikein.

– Jos ollaan täysin rehellisiä, niin se oli minulle helppo päätös. Kun vietät jossakin kaupungissa niin paljon aikaa kuin minä, olet saanut joukkueen riveissä menestystä ja sinua on kohdeltu seuran toimesta niin hyvin kuin mahdollista, niin on erityistä saada pukea tämän joukkueen paita yllesi, Sharp kertoi Chicago Sun-Timesille.

Vielä vakuuttavamman Sharpin Blackhawks-sopimuksesta teki se, että hänestä oltiin kiinnostuneita muidenkin joukkueiden toimesta. Ja vaikka tämä onkin puhdas spekulaatio, niin voitaneen olla varmoja, että Sharp olisi saanut jostakin toisaalta enemmän rahaa.

– Minulla oli useita vaihtoehtoja vapaiden markkinoiden alkua edeltävällä viikolla, mutta loppujen lopuksi minulla oli helppo päätös palata takaisin kotiin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.