Nashville Predatorsin viime oli kaikinpuolin menestys, sillä siinä missä se eteni aina Stanley Cupin finaaleihin saakka, kasvoi sen riveistä moniakin uusia kovia tekijöitä.

Yksi näistä on ehdottomasti ruotsalaishyökkääjä Viktor Arvidsson, jota voi jo hyvällä omatunnolla kutsua tähtipelaajaksi. Laituri nimittäin saalisti 80 runkosarjaottelussa tililleen 31 maalia ja yhteensä 61 tehopistettä.

Arvidssonin tehokkuus toki katosi pudotuspeleissä – etenkin maalien osalta – sillä hän iski 22 pudotuspelikamppailussa ainoastaan kolme täysosumaa. Kaiken kaikkiaan ruotsalainen teki kevään tosipeleissä 13 tehopistettä.

Arvidssonin kolmivuotinen tulokassopimuksensa umpeutui viime kauteen, joten hän on tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti. Predators haluaa luonnollisesti pitää 24-vuotiaasta tähdestään kiinni, mutta se ei ole valmis tarjoamaan hänelle kovinkaan mittavaa jatkopahvia.

Sportsnetin Elliotte Friedman tietää nimittäin kertoa, että mies pyytää seuralta yksivuotista sopimusta, joka olisi arvoltaan 4,5 miljoonaa dollaria.

Predators sen sijaan on valmis tekemään Arvidssonin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, mutta tämän turvin ruotsalainen tulisi kuittaamaan kaudesta vain 2,75 miljoonaa dollaria.

Toki Predatorsilla on kohtalaisen pieneen palkkaan omat syynsä: onhan Arvidsson pelannut NHL-kaukaloissa vain yhden täyden kauden. Ennen mennyttä sesonkia ruotsalainen tahkosi taalajäillä kahdella eri kaudella yhteensä 62 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt kahdeksan maalia ja kaiken kaikkiaan 16 tehopistettä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.