Jaromir Jagr on toistaiseksi edelleen ilman NHL-seuraa, kun Florida Panthers päätti, ettei se aio tehdä jatkosopimustarjousta tshekkilegendalle.

45-vuotias konkari iski Panthersille viime kaudella 82 runkosarjaotteluun tehot 16+30=46, vaikka hänen ketjukaverinsa Aleksander Barkov ja Jonathan Huberdeau viettivät ison osan päättyneestä kaudesta lasaretin puolella.

Voisi siis kuvitella, että kokeneelle pelaajalle, joka kykenee edelleen takomaan runkosarjaan 40-50 tehopistettä, löytyisi ottajia; vaan näin ei ole ollut Jagrin kohdalla, sillä hänen osaltaan oikeastaan mitään konkreettisia huhuja ei ole ilmassa.

Jagr on ainoastaan yhdistetty todella spekulatiivisissa huhuissa eri kanadalaisseuroihin, mutta yksikään pohjoisamerikkalainen asiantuntija ei ole raportoinut tshekki-ikonin käyvän aktiivisia neuvotteluja mihinkään suuntaan.

Panthers perusti päätöksensä Jagrin kohdalla, aivan kuten myös ulos seurasta ostetun Jussi Jokisen kanssa, nopeuteen. Toisin sanoen Panthers halusi jalkeille nuoremman ja vauhdikkaamman ryhmän.

Sinällään se ei ole yllättävää, sillä kaksi viime kautta ovat osoittaneet, että nopeus on valttia nykypäivän NHL:ssä. Tästä nimenomaisesta syystä saattaakin johtua, etteivät NHL-seurat enää näe juurikaan käyttöä Jagrille.

Floridan suunnalta ”villi tarjous”

Jagr itse on puhunut avoimesti haluistaan jatkaa pelaamista NHL:ssä vaikka yli 50-vuotiaaksi, mutta samaan aikaan realiteetit ovat tulleet vastaan ja edessä saattaa olla paluu takaisin vanhalle mantereelle.

Itse asiassa arvostetun Sportsnetin toimittaja Luke Fox näkeekin, että siirtyminen takaisin Tshekin liigaan ja sitä kautta mahdollisuus pelata olympialaisissa – etenkin, kun NHL-kiekkoilijoita olympiaturnauksessa ei tulla näkemään – alkaa nousta potentiaaliseksi vaihtoehdoksi.

Vaikka pelaaminen NHL:ssä kiehtoo edelleen Jagria, on hän saavuttanut taalakaukaloissa kaiken mahdollisen, mitä pelaaja yksinkertaisesti voi saavuttaa ja sitä kautta paluussa takaisin kotiin saattaisi alkaa olla hyvinkin paljon järkeä.

Jagr itse kommentoi tilannettaan muutama viikko sitten varsin humoristisella tavalla, kun hän sanoi 1990-luvulla kaikkien GM:ien soitelleen hänelle, mutta tänä kesänä miehelle ei ole tullut ainoatakaan puhelua mistään suunnalta, joskin AHL:n farmisarjana tunnetussa ECHL:ssä pelaava Florida Everblades haluaisi tshekkikonkarin riveihinsä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.