Detroit Red Wingsin ja Tomas Tatarin välisten jatkosopimusneuvotteluiden osalta puhuttiin jo ”siltojen polttamisesta”.

Detroitissa vältettiin melkoinen kriisi. Kaupungin ylpeys Red Wings nimittäin on viime vuodet kerännyt pelaajamarkkinoiden osalta lähinnä vain lokaa niskaansa ja Tatarin kaltaisen pelaajan päästäminen muihin maisemiin olisi ollut karmaiseva takaisku sekä pelaajiston tasolle että seuran uskottavuudelle.

Tatar oli eri lähteiden mukaan todennut, että mikäli hänen ja seuran väliset neuvottelut etenevät välimieskäsittelyyn, tulee kyseessä olemaan hänen viimeinen sopimuksensa michiganilaisseuraan.

Näin jälkikäteen pohdittuna kyseessä on saattanut olla kaikessa yksinkertaisuudessaan melkoinen neuvottelukikka.

Mutta niin tai näin, Tatar on myös jatkossa Red Wingsin mies. The Detroit News nimittäin kertoo 26-vuotiaan laiturin allekirjoittaneen seuran kanssa nelivuotisen ja 21,2 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, joka nostaa hänen cap hitin 5,3 miljoonaan dollariin.

Tatar vaatii ulkopuolisen välimieskäsittelijän kautta nimenomaan 5,3 miljoonaa dollaria, kun taas Red Wings oli valmis maksamaan hänelle kaudessa 4,1 miljoonaa dollaria. Pelaaja sai siis näissä neuvotteluissa haluamansa, kun Red Wingsin GM Ken Holland joutui nöyrtymään.

Tatar tienasi edellisen kolmivuotissopimuskautensa aikana yhteensä 8,25 miljoonaa dollaria. Toisin sanoen hänen vuosipalkkansa nousee nyt 2,55 miljoonalla dollarilla.

Vaikka slovakkipeluri iski viime kaudella 82 runkosarjaotteluun tehot 25+21=46, oli kausi häneltä hieman vaisu, sillä odotusarvot Tatarin kohdalla ovat selkeästi korkeammalla. Toisin sanoen potentiaalinsa lunastaakseen hänen pitäisi iskeä 50-60 tehopistettä kautta kohden, kuten hän teki kaudella 2014-15, tehdessään 82 runkosarjaotteluun pisteet 29+27=56.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.