Florida Panthers teki äskettäin tavanomaisen kolmivuotisen tulokassopimuksen hyökkääjä Owen Tippettin kanssa, joka pelasi viime kaudella OHL-seura Mississauga Steelheadsin kanssa.

Panthers varasi Tippettin tämän kesän draftin 10. pelaajana, joten tämän perusteella hän ei ole kaikista suurin suosikki NHL:n vuoden tulokas -palkinnon saajaksi. Hänellä on kuitenkin pystiin loistavat mahdollisuudet, sillä nuorukainen on eittämättä yksi NHL-valmiimpia pelaajia tämän vuoden varaustilaisuudesta.

Yksi Tippettin suurimpia avuja on eittämättä hänen kokonsa. Miehellä on mittaa vain 182 senttiä, mutta painoa sen sijaan 92 kiloa. Potentiaalisista vuoden tulokkaista vain puolustaja Charlie McAvoy pystyy haastamaan hänet tässä, sillä hänellä on elopainoa 90 kiloa.

Tippettistä puhuttaessa on myös syytä muistaa hänen laukauksensa, joka on ehdotonta NHL-tasoa. Hän paukuttikin tämän avulla viime kauden 60 runkosarjaottelussa 44 täysosumaa.

Jos asiaa katsotaan esimerkiksi siltä kantilta, että Patrik Laine paukutti pitkälti maailmanluokan laukauksensa ansiosta viime kaudella 36 maalia, voi Tippett hyvinkin rikkoa 30 täysosuman maagisen rajapyykin.

Kaiken lisäksi, jos 18-vuotias kanadalainen taistelee tiensä Panthersin kokoonpanoon, saa hän aloittaa mitä luultavimmin omalla pelipaikallaan oikeana laitahyökkääjänä. Jos näin käy, ei päävalmentaja Bob Boughnerilla ole mitään esteitä koittaa häntä seuran ykkösvitjassa Aleksander Barkovin ja Jonathan Huberdeaun kanssa.

Kyseisellä paikalla viimeiset vuodet tahkonnut Jaromir Jagr jäi nimittäin ilman jatkosopimusta, joten Boughnerin on täytettävä tshekkilegendan saappaat jollakin keinolla. Tippett olisi vitjaan ainakin paperilla loistava lisä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.