NHL-pelaajien osallistumisesta olympialaisiin saatiin aiemmin tällä positiivisia odotuksia herättäneitä uutisia, kun venäläislähteet kertoivat NHL-tähtien – Sidney Crosbyn johdolla – painostavan NHL:ää.

Samainen venäläislähde, toisin sanoen Sport-Expressin toimittaja Alexei Shevchenko, kertoi useiden venäläispelaajien paljastaneen hänelle, että NHL:llä on varasuunnitelma olympialaisia varten, mitä tulee siis ensi kauden kalenteriin.

Yahoo! Sportsin arvostettu toimittaja Greg Wyshynski lyttää kuitenkin olympiahaaveet lopullisen tuntuisesti. Hän nimittäin toteaa, että todellisuudessa mikään ei ole muuttunut – Kansainvälinen olympiakomitea ei ole suostunut NHL:n taloudellisiin vaatimuksiin ja NHL:n pelaajayhdistys ei ole suostunut pidentämään nykyistä työehtosopimusta vuoteen 2025 saakka.

Nämä edellä mainitut seikat ovat siis ainoita mahdollisia tapoja, joilla NHL voitaisiin saada muuttamaan mieltään.

Wyshynski paljastaa myös nykyistä päätöstä entisestään vahvistavan tekijän.

– Ensi viikosta alkaen NHL jalkautuu Tampaan ja alkaa tehdä All Star -diilejä tulevaa tähdistöviikonloppua varten, hän toteaa Puck Daddy -osiossaan.

Toisin sanoen siinä kohtaa, kun NHL on solminut ensimmäiset sopimuksensa Tampa Bayssa järjestettävän All Star -tapahtuman osalta, olympialaisten suhteen on myöhäistä – juna on siinä kohtaa mennyt. Tämä johtuu puhtaasti siitä syystä, että mikäli NHL-pelaajat nähtäisiin olympialaisissa, All Star -tapahtumaa ei järjestettäisi lainkaan. Nyt se on ohjelmassa tammikuun 27.-28. päivä.

Wyshynskin mukaan myös ensimmäiset signaalit siitä, millaiselta eri maiden olympiajoukkueet tulevat näyttämään, on saatu AHL:n päätöksen myötä: NHL:n farmisarja tulee päästämään ainakin sellaiset pelaajat, jotka eivät ole NHL-sopimuksen alla, lainalle olympialaisiin.

Samaan aikaan Kanadan Jääkiekkoliitto on ottanut yhteyttä Venäjän vastaavaan ja ehdottanut olympialaisiin valmistavaa harjoitusottelukohtaamista.

NHL on ollut mukana yhtäjaksoisesti olympialaisissa vuodesta 1998 lähtien, kun olympiaturnaus pelattiin Naganossa. Kaiken kaikkiaan NHL-pelaajat on nähty olympiajäillä siis viisissä talviolympialaisissa putkeen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.