Buffalo Sabresin tähtihyökkääjä Kyle Okposo joutui jättämään leikin viime kaudella kesken ennen kuutta viimeistä runkosarjaottelua, kun hänellä todettiin mysteerinen sairastapaus.

Okposon joukkuekaveri William Carrier paljasti myöhemmin, kanadanranskalaisen televisiokanava RDS:n haastattelussa, yhdysvaltalaisen kärsineen aivotärähdyksestä.

Yahoo! Sportsin arvostetun toimittajan Greg Wyshynskin mukaan itse aivotärähdys ei kuitenkaan ollut syy sille, miksi Okposo passitettiin neurologiselle osastolle tehohoitoon. Hän kertoo eri lähteisiin nojaten, että aivotärähdyksen jälkioireiden myötä aloitettu lääkehoito olisi aiheuttanut haittavaikutuksia, jotka lopulta johtivat nähdynlaiseen lopputulokseen.

Okposo kuitenkin on tehnyt nyt paluun kaukaloihin, sillä hän on pelannut The Scoren mukaan ensimmäisen ottelunsa sairastapauksensa jälkeen. Toki kyseessä ei ollut kovinkaan massiivinen tapahtuma, sillä hän on osallistunut minnesotalaisen kesäliigan, Da Beauty Leaguen, otteluun nyt keskiviikkona.

– Luonnollisesti joukkuekaverin tällaisen läpikäyminen ja terveydellinen kärsimys on vaikeaa seurattavaa. Hän on todella hyvä kaveri ja hän on käynyt paljon viime aikoina läpi, selvittäessään, että mikä häntä vaivaa. Olen vain todella iloinen, että hän on terve ja olemme onnellisia saadessamme hänet takaisin, joukkuekaveri Hudson Fasching kertoi NHL.com:lle.

Da Beauty Leaguessa pelaavat toki useat NHL-tason pelaajat. Esimerkiksi Okposon joukkueessa kiekkoilevat Zach Parise sekä Nick Bjugstad. Kolmikko pelasi eilen muun muassa Jake Guentzelia ja Jake Gardineria vastaan.

– Oli todella mahtavaa nähdä hänet siellä. Olen viettänyt hänen kanssaan paljon aikaa tänä kesänä. Se mitä hänelle tapahtui, kuulosti todella pelottavalta, joten nähtyäni hänet luistelemassa, se oli todella mahtavaa. Henkisesti tämä oli hänelle varmasti iso juttu, mutta meidän kavereiden kannalta tämä oli myös loistava asia, Parise kertoi.

– Tämä oli hänen paluunsa julkisuuteen. Hän ei pelannut Da Beautyssa viime vuonna, joten hän ei osannut odottaa sen suhteen luultavasti mitään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.