NHL:n nykyinen komissaari Gary Bettman on toiminut tehtävässään vuodesta 1993 lähtien, joten hän on nähnyt liigan johdossa paljon asioita.

Hänen yksi suurimpia tehtäviään NHL:n komissaarina on ollut lajin ja liigan tunnettavuuden kasvattaminen etenkin Yhdysvalloissa, minkä vuoksi liiga on saanut riveihinsä useita laajennusjoukkueita.

Näistä viimeisin on tunnetusti Vegas Golden Knights, joka aloittaa NHL:n 31. seurana ensi kaudella. Vegasin lisäksi NHL on laajentunut Bettmanin alaisuudessa Anaheim Ducksilla, Florida Panthersilla, Nashville Predatorsilla, Columbus Blue Jacketsillä sekä Minnesota Wildilla.

Näiden lisäksi NHL:ssä on tapahtunut paljon paikkakunnan vaihtoja, sillä Minnesota North Stars on muuttanut Dallasiin, Quebec Nordiques Denveriin, Winnipeg Jets Phoenixiin ja Hartford Whalers Pohjois-Carolinaan.

Bettman on ollut nyt puhumassa NHL:n kasvusta Yhdysvaltojen markkinoilla konferenssissa, joka kantaa nimeä ”GameChangers: Creating the Future of Sports”. Täällä hän puhui eritoten siitä, miten NHL on onnistunut nostamaan päätään Yhdysvaltojen vaikeilla urheilumarkkinoilla.

– Meillä on loistava mahdollisuus kasvaa paikoissa, joissa emme ole ikinä kuvitelleet sen olevan mahdollista. Tämä johtuu siitä, että meidät tunnetaan paremmin yhä useammassa paikassa, kuin koskaan aiemmin, Bettman kertoi konferenssissa.

Yksi NHL:n kasvun syitä on ollut liigan päätös siirtyä yhä enemmän ja enemmän digitaalisuuden pariin.

– Käytämme apunamme uusia mahdollisuuksia ja kaikkia alustoja, joka antaa faneille mahdollisuuden seurata meitä paremmin kuin koskaan aiemmin. Jos katsomme historiaa, oli se sitten kello 11:n uutiset tai Sportscenter, olemme aina saaneet vähiten huomiota.

– Meidän jalanjälkemme on suurempi kuin se on koskaan ollut, Bettman päätti.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.