Calgary Flames on ollut yksi kesän positiivisimmista yllätyksistä, mitä tulee seuran toimintaan pelaajamarkkinoilla.

Uusi ykkösvahti Mike Smithin muodossa. Jälleen yksi huippupuolustaja Travis Hamonicin hankinnan muodossa. Viime kaudella hankitun Michael Stonen ale-hintainen jatkosopimus.

Calgaryssa on monen monta syytä sille, miksi olla tyytyväisiä kesään. Viime kaudella pudotuspeleihin yltänyt rosteri saatiin pidettyä lähes täydellisesti kasassa ja kaiken kukkuraksi seuran GM Brad Treliving onnistui vieläpä vahvistamaan joukkuettaan.

Liekkipaitojen supertähti Johnny Gaudreau onkin ymmärrettävästi innoissaan tulevasta kaudesta ja ylipäätään välittömästä lähitulevaisuudesta.

– Uskon, että meillä on kolme upeaa vuotta edessämme. Odotan todella innolla näitä seuraavia kolmea vuotta, Gaudreau hehkuttaa NHL.com:lle.

– Odotan innolla ensi kautta. Uskon meidän opinneen viime kaudesta ja jatkamme siitä eteenpäin.

Erityisen innoissaan hän on joukkueensa alakerrasta, joka on eittämättä yksi NHL:n kovimmista.

– Nähdäkseni meillä on yksi liigan parhaista puolustuksista juuri nyt ja myös melkoisen hyvä maalivahti. (Nashville) Predators onnistui erityisen hyvin viime kevään pudotuspeleissä siinä, miten heidän puolustuksensa tuli mukaan tilanteisiin (hyökkäyspää). Uskon, että meidän puolustus pystyy eittämättä samaan.

Toimittajan sana:

Johnny Gaudreau puhuu antamassaan haastattelussa toistuvasti tulevista kolmesta kaudesta ja tälle on olemassa oma syynsä.

– Kun katsotte joukkueemme sopimustilannetta, monien sopimukset päättyvät 2-3 vuoden sisällä. Se on se aikaikkuna, jona voimme tehdä jotain erityistä.

Tähän Gaudreau jatkaa optimistisesti.

– Ja kuka tietää, jos pystymme saavuttamaan jotain erityislaatuista seuraavien kolmen kauden aikana, ehkä jätkät haluavat jatkaa pelaamista Calgaryssa ja pystymme jatkamaan eteenpäin.

Totuus on kuitenkin se, että tällainen optimismi on nykypäivän NHL:ssä vain optinen harha ja Gaudreau nostaakin kommenteillaan esille NHL:n karun arjen: joukkueilla on vain pari vuotta aikaa voittaa Stanley Cup ja sen jälkeen alkaa taistelu palkkakattoa vastaan.

Toisin sanoen pelaajien palkat lähtevät nousuun, eikä seuroilla ole enää varaa pitää likimainkaan kaikista tähtipelaajistaan kiinni, sillä palkkakatto tulee kaikessa yksinkertaisuudessaan esteeksi. Tätä korostaa entuudestaan vahvat ennusmerkit siitä, ettei palkkakaton yläraja ole enää juurikaan nousemassa.

Vielä karummaksi tilanteen tekee se, että samaan aikaan lukuisat muut seurat ovat identtisessä tilanteessa – menestystä on tultava seuraavan parin vuoden aikana, sillä sen jälkeen pakka hajoaa. Kaiken kaikkiaan kilpailutilanne on siis valtava.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.