Yksi kaikkien aikojen parhaista jääkiekkoilijoista, kahdesti putkeen Pittsburgh Penguinsin Stanley Cup -voittajaksi johdattanut Sidney Crosby, ei ole varsinaisesti enää mikään nuorukainen.

Kotikaupunki, Stanley Cup -pokaali ja 30 vuotta mittariin. Paljon parempaa tapaa ”kolmikymppisten” juhlintaan on vaikea lähteä edes villeimmissä kuvitelmissaan unelmoimaan.

Tällaiset tulevat siis olemaan Crosbyn syntymäpäivät, joita hän viettää 7. elokuuta, eli reippaan parin viikon päästä.

– Olkaahan valmiita, sillä Stanley Cup on tulossa kaupunkiin, Crosby twiittasi henkilökohtaisella Twitter-tilillään, suunnaten viestinsä Nova Scotian asukkaille.

– Tulen viemään Lord Stanleyn kaduille maanantaina 7. elokuuta, Halifax-Dartmouthin Natal Day -paraatissa.

Crosby ei ole ainoa ”taho”, joka juhlistaa tuolloin syntymäpäivään, vaan hänen mainitsemansa paraati on järjestetty Halifaxin kaupungin syntymäpäivien kunniaksi; Halifax on Nova Scotian pääkaupunki.

Normaalisti paraati tuo kaduille 40 000 ihmistä, mutta Crosbyn ja Lord Stanleyn uskotaan kasvattavan väkimäärää melkoisesti – itse asiassa noin 25 000 ihmisellä.

– On erittäin innostavaa ajatella, että tulemme saamaan Sidin ja Cupin Natal Day -paraatiimme, tapahtuman johtajana toimiva Greg Hayward paaluttaa Associated Pressin haastattelussa.

Kyseessä on kolmas kerta, kun Crosby pääsee esittelemään Stanley Cupia kotikonnuilleen. Viime kesänä hän saapui juhliin, jotka järjestettiin tuhansien ihailijoiden edessä hänen kotikaupungissaan Cole Harbourissa sijaitsevalla stadionilla, lava-auton kyydissä – vaatimattomalle tyylilleen uskollisena.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.