St. Louis Bluesin tilanne sen sopimusten suhteen on käytännössä yhtä vailla valmis, sillä puolustaja Colton Parayko on yhä edelleen rajoitettu vapaa agentti.

Seuran palkkakatossa on tällä hetkellä tilaa reilut 7,6 miljoonaa dollaria, joten tämän suhteen sillä ei ole ongelmia väsätä nuorukaisen kanssa jatkopahvia. Se myös tarvitsee kanadalaispakin palveluksia, sillä esimerkiksi Kevin Shattenkirk vaihtoi maisemaa jo viime kauden aikana.

24-vuotias Parayko löi NHL:ssä läpi jo tulokaskaudellaa (2015-16), sillä omaan päähän erikoistunut luutija oli seuran takalinjoilla lähes erinomainen. Tämä jatkui myös viime kaudella, joten kyseessä on ehdottomasti tasonsa NHL:ssä todistanut puolustaja.

Tästäkin huolimatta Blues ja Parayko ovat vielä kaukana sovusta jatkopahvin suhteen. Parayko hakee huhujen mukaan itse yksivuotista jatkoa, joka olisi arvoltaan 4,85 miljoonaa dollaria. Kovassa palkkapyynnössä on varmasti otettu huomioon, että moni puolustaja on napannut itselleen kalliit pahvit vapaiden markkinoiden kautta.

Bluesin toiveena on sen sijaan tehdä Paraykon kanssa mieluiten kaksivuotinen sopimus, jonka myötä kanadalainen kuittaisi vuositasolla 3,4 ja 3,6 miljoonaa dollaria. Osapuolten välillä on siis melkoinen kiista jatkon pituudesta sekä hinnasta.

Kyseessä on etenkin Bluesin kannalta outo ratkaisu, sillä kyseessä on nuori puolustaja, jonka kehityskäyrä osoittaa ainoastaan ylöspäin. Ja kun tilanne on tämä, tarkoittaa se samalla sitä, että miehen hintalappu on myös tämän myötä kipuamassa jokainen kausi ylöspäin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.