Ottawa Senatorsin viime kausi oli todellinen tuhkimotarina. Ikoni Clarke MacArthur oli lopettaa koko pelaajauransa kauden alussa sattuneeseen aivotärähdykseen, mutta hän onnistui lopulta palaamaan tositoimiin.

Myös maalivahti Craig Andersonin vaimon syöpä yhdisti koko joukkueen yhdeksi suureksi laumaksi, mikä johdatti sen lopulta pudotuspeleihin saakka.

Kevään tosipeleissä se marssi aina Itäisen konferenssin finaaleihin saakka, ja oli pudottaa tulevan mestarin, Pittsburgh Penguinsin, kesälomille ja marssia itse Stanley Cupin finaaleihin. Tässä urakassa se jäi yhden maalin päähän.

Nyt GM Pierre Dorion on avautunut medialle, että se on täysin kykeneväinen kirkastamaan viime kauden temppunsa. Monikaan ei uskonut joukkueeseen viime sesongin aikana, minkä se onnistui kääntämään voimavaraksi.

– Meillä on hyvin pitkälti sama kokoonpano, millä päätimme viime kauden. Meillä on mielestämme lähes yhtä hyvä joukkue, kuin viime vuonna ja tuolloin olimme yhden jatkoajan päässä Stanley Cupin finaaleista, Dorion kertoi Ottawa Citizenille.

Se, että tuleeko myös ensi kaudesta viime vuoden kaltainen tuhkimotarina on täysin mahdollista. Se toki vaatii seuralta paljon, mutta jos se kykeni temppuun viime kaudella, ei sillä ole esteitä menestyä myöskään tulevalla sesongilla.

– Kyllä jos pystymme jatkamaan samalla polulla, kuin viime vuonna, jolloin todistimme monet ihmiset vääräksi. Moni ei uskonut meidän etenevän pudotuspeleihin. Tänä vuonna tavoitteemme on sama: pääse pudotuspeleihin ja rakenna sen päälle hieno tarina.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.