Dallas Stars menetti lupaavan venäläishyökkääjänsä Valeri Nichushkinin viime kaudeksi KHL:ään, eikä häntä tulla näkemään myöskään ensi kaudella NHL:ssä.

Teksasilaisseura ilmoitti, että 22-vuotias isokokoinen laituri pelaa myös ensi kauden KHL-jätti CSKA Moskovassa. Samassa yhteydessä Stars tiedotti kuitenkin odottavansa Nichushkinin palaavan kaudeksi 2018-19 takaisin NHL-kaukaloihin.

Nichushkinin NHL-sopimus päättyi kesällä 2016, ja vaikka Stars omisti edelleen hänen pelaajaoikeutensa, oli hän vapaa tekemään sopimuksen KHL:ään. Lopulta viime syyskuussa asialle saatiin vahvistus, kun CSKA tiedotti tehneensä pelaajan kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Tuo samainen sopimus kattaa siis myös tulevan kauden, eikä Nichushkinilla ole ollut mitään aikeita purkaa sopimustaan, vaikka hänen paluustaan takaisin NHL:ään onkin huhuiltu pitkin kevättä ja kesää.

Monet uskoivat, että nuori venäläistähti olisi ollut helpommin taivuteltavissa palaamaan Dallasiin jo tulevaksi kaudeksi, kun Stars kiinnitti vapailta pelaajamarkkinoilta tämän maanmiehen Alexander Radulovin, mutta toisin kuitenkin kävi.

Nichushkin löi itsensä läpi NHL:ssä kaudella 2013-14, kun hän heti NHL-varauksensa (#10) jälkeen raivasti tiensä teksasilaisten miehistöön. Hän pelasi tulokaskaudellaan 79 runkosarjaottelua ja tehtaili niissä pisteet 14+20=34.

Seuraavalle kaudelle odotukset olivat luonnollisesti pilvissä, mutta paha loukkaantuminen pilasi koko hänen kautensa ja Nichushkinille kirjattiinkin ainoastaan kahdeksan NHL-ottelua ja viisi AHL-ottelua.

Toistaiseksi viimeisimmällä kaudellaan, joka oli siis 2015-16, hän pelasi lähes täyden runkosarjan – tarkalleen ottaen 79 matsia – mutta vanhaa virettään hän ei kyennyt löytämään. Kaikesta huolimatta hän teki runkosarjaan pisteet 9+20=29, mutta kymmenessä pudotuspeliottelussa hän merkkautti ainoastaan yhden maaliin johtaneen syötön.

Niinpä hän päätti lähteä hakemaan uralleen uutta nostetta kotimaastaan, osittain siksi, että hän oli ajautunut ongelmiin silloisen Stars-käskyttäjän Lindy Ruffin kanssa, joskin myös KHL:ssä loukkaantumiset sotkivat kuvioita. Hän kykeni kuitenkin pelaamaan 36 runkosarjaottelua, joissa hän teki tehot 11+13=24 ja yhdeksän pudotuspeliottelua pistein 1+4.

Dallas omistaa edelleen hänen pelaajaoikeutensa NHL:n puolella, ja mikäli seuran toiveet toteutuvat, nähdään Nichushkin takaisin taalakaukaloissa hieman reippaan vuoden päästä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.