Evgeny Kuznetsov allekirjoitti Washington Capitalsin kanssa tänä kesänä pitkän jatkosopimuksen.

Tarkalleen ottaen 25-vuotiaan venäläissentterin sopimus ulottuu aina kesään 2025 saakka. Koska Kuznetsovin vuosipalkka on jatkossa 7,8 miljoonaa dollaria, kyseessä on Capitalsin osalta 62,4 miljoonan dollarin satsaus yhteen pelaajaan.

Kun seura lähtee pelaamaan yhden pelaajan osalta näin isoin panoksin, myös odotukset ovat korkealla. Eivätkä ne ole pelkästään korkealla kaukalossa, vaan yhtälailla myös kaukalon ulkopuolella, kuten esimerkiksi kesätreenaamisessa.

Voisikin kuvitella, että Kuznetsovin venäläislehti Sport-Expressille antama haastattelu ei juurikaan saanut Washingtonin suunnalla positiivista vastaanottoa.

Edellä mainitun julkaisun toimittaja nimittäin kysyi venäläistähdeltä, että elääkö myytti, jonka mukaan venäläispelaajat lopettavat treenaamiseen heti, kun he ovat saaneet pitkän sopimuksen kouraansa edelleen. Kuznetsov kiisti sen olemassaolon nykypäivän osalta, mutta samaan hengenvetoon totesi…

– Ne päivät ovat historiaa. Mutta olen häpeissäni… Koska en ole ehtinyt juurikaan treenata, Kuznetsov paljastaa venäläislehdelle.

– Olen harvoin Chelyabinskissä (kotikaupunki) ja siellä minut on kutsuttu jatkuvasti erilaisiin juhliin.

Kuznetsov ei kuitenkaan aio antaa ”pahojen tapojensa” jatkua, vaan hän haluaa korjata asian välittömästi.

– Vielä pari päivää ja sitten tulen aloittamaan todella kovan treenaamisen. En ole sellainen tyyppi, joka jää rannalle ruikuttamaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.