Golden Knights on ensimmäinen Vegasiin saapuva ammattilaisurheiluseura ja se on näkynyt järjettömän kovalla volyymilla nevadalaisseuran alkuvaiheissa.

Vegasilaisseuran omistava Bill Foley on ollut siitä lähtien, kun Golden Knights hyväksyttiin NHL:n laajennusjoukkueeksi yhtä hymyä.

Tuo hymy ei ole myöskään hyytymässä mihinkään, sillä ”kultaisten ritarien” lipunmyynti – siis kausikorttien osalta – on käynnistynyt täysin käsittämättömällä tavalla. Foley nimittäin paljastaa Golden Knightsin olevan aivan NHL:n kärkipäätä lipunmyynnin tuottamissa tuloissa.

– Olemme sijoilla 5-7, mitä tulee lipunmyynnin tuomaan liikevaihtoon koko liigassa. Se kertoo, miten hyvä Vegas on ollut meille, Foley avaa talouslehti Forbesin haastattelussa.

– Edmonton on meitä edellä uuden areenansa ansiosta, kuten ovat myös New York Rangers, Toronto Maple Leafs, Chicago Blackhawks. Montreal Canadiensin kanssa olemme samalla tasolla.

Foleyn puheet tarkoittavat sitä, että useat perinteikkäät NHL-seurat ovat jääneet jälkeen Golden Knightsista. Muun muassa kaksi perättäistä Stanley Cupia voittanut Pittsburgh Penguins on tässä vaiheessa takana.

– Meidän liikevaihto (lippujen osalta) on suurempi kuin Philadelphia Flyersilla, Pittsburgh Penguinsilla ja Boston Bruinsilla. Kaiken lisäksi useimmat lipuistamme ovat monivuotisia. Alemmissa katsomoissa vuosijakauma on 3-10 vuotta.

Yahoo! Sports kertoo, että tällä tahdilla Golden Knightsin liikevaihto lipunmyynnin osalta tulisi olemaan ensi kauden osalta noin 76 miljoonaa dollaria.

Edellä mainittu lukema onkin kerrassaan ilmiömäinen, sillä Penguinsin liikevaihto viime kaudella oli lipunmyynnin osalta 85 miljoonaa dollaria ja mukaan laskettiin kaikki neljä pudotuspelikierrosta. Vertailukohtana pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Bruinsin lukema oli 69 miljoonaa dollaria.

Kaiken kaikkiaan Golden Knightsin kotiluolana toimivalle T-Mobile Arenalle mahtuu 17 000 katsojaa ja näistä paikoista on myyty jo 13 500. Vaikuttaisikin vahvasti siltä, että pelko nevadalaisjoukkueen kotiotteluiden muuttumisesta vierasjoukkueiden kotiotteluiksi lienee turhaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.