Detroit Red Wings saa nauttia Tomas Tatarin osaamisesta kenties viimeistä kertaa ensi kauden aikana, sillä osapuolet eivät tunnu pääsevän millään sopuun uudesta jatkosopimuksesta.

Tatar on jo ehtinyt kertomaan, että jos hänen neuvottelunsa etenevät välimieskäsittelyyn saakka, on se hänen viimeinen sopimuksensa michiganilaisseuran riveissä.

Neutraali välimieskäsittelijä saa tarjota pelaajalla joko yksi- tai kaksivuotista jatkosopimusta, sekä määritellä sen arvon. Jos joukkue hylkää kyseisen tarjouksen, tulee hänestä tällöin rajoittamaton vapaa agentti.

Siitä ei ole kysymystäkään, etteikö Red Wings tarttuisi välimieskäsittelijän tarjoukseen, sillä Tatar on joukkueelle tärkeä pelaaja etenkin hyökkäyssuuntaan. Se ei ole sille kuitenkaan niin arvokas, että se olisi suostunut pelaajan nykyisiin vaatimuksiin.

Tatar on ehtinyt huhujen mukaan jo hylkäämään Red Wingsin viiden vuoden tarjouksen, joka oli arvoltaan 25 miljoonaa dollaria. Se olisi tarkoittanut slovakkihyökkääjälle 5 miljoonan dollarin vuosituloja.

Sen sijaan Tatar metsästää itselleen pidempää ja arvokkaampaa sopimusta, noin 6-7 vuotista, arvoltaan lähemmäs 6 miljoonaa dollaria. Ja tämä on eittämättä kova pyyntö maalintekijältä, joka ei ole koskaan rikkonut 30 osuman rajapyykkiä.

Tatarin välimieskäsittely alkaa torstaina. Osapuolilla on mahdollisuus päästä sopuun ennen tätä, ja historia on osoittanut, että jopa sen aikana.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.