Kesän varaustilaisuus alkoi suurella yllätyksellä, kun New Jersey Devils huusi lavalle Nolan Patrickin sijasta sveitsiläislupaus Nico Hischierin. Tällä oltiin toki spekuloitu, mutta Patrickia pidettiin lähes jokaisen kykyjenetsijätoimiston papereissa selvänä ykkösenä.

Varaustilaisuus kuitenkin oli ja meni, ja molemmat joukkueet, sekä Devils että Flyers, olivat varmasti tyytyväisiä saamiinsa pelaajiin.

Devils tekikin nopealla aikataululla tulokassopimuksen uuden tähtipelaajansa kanssa, joka oli maksimimittainen, eli kolmivuotinen, ja bonuksineen sen arvo on 11,325 miljoonaa dollaria. Nuorukaisella on siis mahdollisuus lyödä rahoiksi jo ensimmäisten kausiensa aikana.

Nyt myös Patrick on saanut oman tulokassopimuksensa, joka on Hischierin tavoin normaali tulokaspahvi, eli pituudeltaan kolme vuotta. Hänen sopimuksensa arvo voi nousta bonusten myötä 10,725 miljoonaan dollariin, joten hän ei saanut aivan yhtä suurta kontrahtia, kuin ykkösenä mennyt Hischier.

Kestääkö paikat?

Yksi suurimpia syitä, miksi Devils kenties ohitti nuorukaisen varaustilaisuudessa on hänen potilashistoriansa. Hän pelasi esimerkiksi viime kauden aikana vain 33 runkosarjaottelua loukkaantumisen vuoksi, joissa hän teki 20 maalia ja yhteensä 46 tehopistettä.

Patrick ehti käymään kauden aikana muun muassa jopa kahdessa erillisessä nivusleikkauksessa, joten hänen todellinen pelikuntonsa on arvoitus.

Hän ei myöskään saa tältä kesältä kovinkaan suurta jäätuntumaa, sillä hän joutui 1. heinäkuuta ulos tulleen raportin mukaan vatsalihasleikkaukseen, joka pitää hänet poissa tositoimista noin 4-6 viikon ajan.

Luonnollisesti vielä tässä vaiheessa hänen uransa starttaamisesta NHL-kaukaloissa ei voida puhua mitään, mutta hänelle viimeisen vuoden aikana suoritetut raportit kertovat, että syytä olisi olla vähintään huolissaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.