NHL:n kesä on huhuja ja spekulaatioita täynnä. Joskus nämä ovat maltillisia, joskus taasen villejä ja hullun kuuloisia.

Nyt Pohjois-Amerikasta on kantautunut jälkimmäiseen ryhmään kuuluva huhu, jonka mukaan John Tavares saattaisi vaihtaa jo ensi kauden aikana maisemaa Tampa Bay Lightningin riveihin.

Näin spekuloi ainakin New York Postin Larry Brooks, joka muistuttaa lukijoita eräällä seikalla: Lightningin äskettäin kiinnittämän kaksikon, Tyler Johnsonin sekä Ondrej Palatin, uusien sopimusten siirron estävä pykälä astuu voimaan vasta ensi vuoden heinäkuussa.

Hän spekuloikin nyt NY Postin sivuilla, että Lightning lähestyisi Tavaresia ja New York Islandersia, jos osapuolet eivät pääse ajoissa sopuun jatkosopimuksesta. Tässä floridalaisseura käyttäisi täkynä juuri Johnsonia ja Palatia, joiden yhteenlaskettu cap hit on 10,3 miljoonaa dollaria.

Se saattaisikin olla yhteensä pienempi paukku, kuin Tavaresin tuleva jatkosopimus, jonka uskotaan kipuavan vähintään yli 10 miljoonan dollarin. Ja vielä siis selvennyksen vuoksi todettakoot, että Brooks spekuloi Lightningin kauppaavan molemmat miehet Islandersiin, saadakseen Tavaresin riveihinsä.

Osittaista tulitukea Brooks saa kollegaltaan, Sportsnetin Elliotte Friedmanilta. Hän on nimittäin kirjoittanut jo aiemmin, että Lightning saattaisi olla isosti Tavaresin perässä, jos hänestä tulee vapaa agentti.

– Olen sanonut jo miljoona kertaa, että uskon John Tavaresin ensimmäisen vaihtoehdon olevan jatkosopimuksen tekeminen Islandersin kanssa. Mutta jos hän päättää lähteä, minulla on visio siitä, että hän pyytäisi vähemmän rahaa päästäkseen pelaamaan Tampa Bayssä, Friedman kirjoitti taannoin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.