Detroit Red Wings saattoi osua kesän varaustilaisuudessa todelliseen kultasuoneen, kun se kuulutti lavalle tilaisuuden kolmannella kierroksella (88.) maalivahti Keith Petruzzellin.

Kyseessä on 197-senttinen yhdysvaltalaisvahti, joka pelasi viime kaudella USHL:n Muskegon Lumberjacksissa. Seuraavalla sesongilla häntä odottavat yliopistokaukalot, sillä jenkki suuntaa seuraavaksi NCAA:ssa pelaavan Quinnipiacin yliopistoon.

Red Wings on tarkkaillut jättiläistä jo hyvän tovin, ja se on todella pitänyt näkemästään. Alta voit lukea Red Wingsin kykyjänetsijöiden raportin nuorukaisen osaamisesta. Seura piti Petruzzellia varaustilaisuuden 33. parhaimpana pelaajana.

”Kokonaispakettiin kuuluu massiivinen koko, atleettisuus ja pienet asiat, jotka tekivät hänestä varman suorittajan koko kaudeksi. Omaa yhden korkeimmasta NHL-potentiaalista tässä varausluokassa. Valtava ja refleksit kuin kissalla, jättää hyökkääjille hyvin vähän tilaa.

On parantanut todella paljon hänen tekniikkaansa ja on eleettömämpi. On vihdoin ymmärtänyt käyttää hänen huikaisevaa kokoaan ja fyysisiä ominaisuuksiaan, sen sijaan, että olisi räpiköinyt ja ylipelannut, niin kuin tapasi tehdä. Pelaa paljon jäässä ja käyttää pitkä jalkojaan alakulmiin, mutta on tarpeeksi pitkä peittääkseen myös yläkulmat.

Hänellä on todella terävä räpyläkäsi. On jatkuvasti valppaana mitä hänen alueellaan tapahtuu. Ei anna paljoa maaleja ensimmäisistä laukauksista ja peittää kiekot hyvin, mutta irtokiekkojen hallinta vaatii kehitystä. Voisi tehdä parempaa työtä ruuhkan läpi tulleiden kiekkojen kanssa. Kehityskäyrä osoittaa ainoastaan ylöspäin.”

Nuorukainen osallistui myös Red Wingsin nuorten pelaajien kehitysleirille, jossa hän on onnistunut vakuuttamaan jo seuran päävalmentajana toimineen Jeff Blashillin. Mies tietääkin mistä puhuu, sillä hän toimi itsekin pelaajauransa aikana maalivahtina.

– Olen kuullut John Vanbiesbrouckilta ja Rand Pecknoldilta hyviä asioita hänestä. Pecknold oli hänen kanssaan MM-kisoissa ja hänestä tulee hänen yliopistovalmentajansa, Blashill kertoi MLivelle.

– Hänellä on aito mahdollisuus olla jotakin ainutlaatuista. Olen kuullut, että hänen henkinen puolensa on todella vahva, mikä on maalivahtien osalta kaikkein tärkein asia. Se määrittää sen, tuleeko jostakin maalivahtia vai ei.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.