San Jose Sharks oli halukas pitämään kesän vapaista agenteistaan, Patrick Marleusta ja Joe Thorntonista, kiinni, mutta se onnistui lopulta väsäämään jatkosopimuksen vain Thorntonin kanssa.

Se olisi varmasti voinut tehdä halutessaan myös Marleaun kanssa jatkosopimuksen, mutta se ei mitä ilmeisimmin suostunut miehen ehtoihin. Lopulta hän teki jopa kolmivuotisen sopimuksen Toronto Maple Leafsiin, minkä cap hit on jopa 6,25 miljoonaa dollaria.

Lisäksi pahvissa on siirrot estävä NMC-pykälä, joten Marleau on lukittu Torontoon seuraavaksi kolmeksi vuodeksi, halusi seura mitä tahansa. Ja vaikka mies onkin erinomainen pelaaja, on pahvin cap hit kova, etenkin jos asiaa katsoo siltä kantilta, että hän on sopimuksen umpeutumisen aikaan 41-vuotias.

Joka tapauksessa San Josessa miehen uraa tullaan muistelemaan lämmöllä. Hän edusti kalifornialaisseuraa vuodesta 1997 lähtien, pelaten joukkueessa yhteensä 1 493 runkosarjaottelua. Näissä mies iski lopulta 508 maalia ja kaiken kaikkiaan 1 082 tehopistettä.

Hän on eittämättä seurahistorian suurin ja tunnetuin pelaaja, eikä Sharks unohtanut kiittää miehen monivuotisia palveluksia seuralle. Tämän se teki mahtavalla tavalla, käyttäen apuna ”vanhan liiton teknologiaa”.

Se nimittäin osti itselleen koko sivun kokoisen mainoksen paikallislehti The Mercury Newsistä. Tähän se liitti mukaan nämä sanat:

”Ei ole olemassa tarpeeksi sanoja, miten paljon merkkasit San Joselle. 1 493 ottelua. 508 maalia. 1 082 tehopistettä. Kaikki San Jose Sharksin riveissä. Seurahistorian ennätykset pelatuissa otteluissa, maaleissa ja tehopisteissä.”

David Pollak

@PollakOnSharks
Old school: Full-page ad in Sunday's Merc from #SJSharks thanks Marleau for all he accomplished here.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.