San Jose Sharksin kesä on ollut suurien ratkaisujen aikaa. Joukkue menetti kaikkien aikojen kovimman maalintekijänsä, koko uransa seurassa pelanneen Patrick Marleaun, Torontoon ja solmi yksivuotisen ja hurjan kahdeksan miljoonan dollarin arvoisien jatkosopimuksen loukkaantumisista kärsineelle Joe Thorntonille.

Marleaun menetyksestä huolimatta Sharksin rosteri on vahva. Uransa ehtoopuolella olevan 38-vuotiaan loukkaantumisesta toipuvan Thorntonin tilalle tulisi kuitenkin löytää korvaaja mahdollisimman pian.

Joukkueen GM Doug Wilson keskusteli hiljattain Sharksin radioselostaja Dan Rusanowskyn kanssa sekä vapaiden agenttien markkinoista että siirtomarkkinoista.

– Yleensä olemme hakeneet vahvistuksemme siirtomarkkinoilta. Katsokaa esimerkiksi Joe Thorntonia, Brent Burnsia, Martin Jonesia ja Danny Boylea, Wilson kertoi radiossa.

– Emme pelkää sitä tietä. Meillä on 10 miljoonaa ylimääräistä tilaa palkkakatossamme. Saamme puheluita, etkä koskaan tiedä milloin saat tilaisuuden parantaa joukkuettasi. Kyseessä tulee kuitenkin olla pitkäaikainen avainpelaaja, jotta kaupassa olisi järkeä.

John Tavares ensi kesänä Sharksiin?

Sharksilla on tilaa palkkakattoon 10 miljoonaa. Thorntonin kahdeksan miljoonan dollarin sopimus on yksivuotinen. John Tavaresista on tulossa vapaa agentti ensi kesänä. Voisiko näillä olla jokin yhteys? The Hockey Writers uskoo näin tuoreessa artikkelissaan.

Tavaresia on huhuiltu jo hyvän tovin Toronto Maple Leafsiin, mikäli jatkosopimusta New York Islandersin kanssa ei saada sorvattua. Maple Leafs kuitenkin hankki Marleaun 6,25 miljoonan dollarin cap hitillä. Jos Sharks olisi jatkanut Marleaun sopimusta, olisi se haukannut suuren siivun joukkueen palkkatilasta. Nyt Sharksilla on tilaa ja Maple Leafsilla ei. Taktikointiako?

Kuten ylempänä jo lukeekin, Thorntonin sopimus on yksivuotinen. Kyseessä on todennäköisesti Sharks-legendan viimeinen ”suuri sopimus” ja mikäli hän päättää jatkaa uraansa ensi kauden jälkeen ja Tavares on vapaata riistaa, suostuu Thornton varmasti palkanalennukseen päästäkseen vielä kerran todelliseen Stanley Cup-jahtiin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.