Columbus Blue Jackets nimesi John Tortorellan seuran päävalmentajaksi kesken toissa kauden, kun se antoi silloiselle pääluotsilleen, Todd Richardsille, kenkää heikon menestyksen vuoksi.

Tortorellan ensimmäinen puolikas kausi Columbuksessa ei ollut mikään jymymenestys, eikä moni ollut vakuuttunut GM Jarmo Kekäläisen päätöksestä valita Tortorella seuran penkin taakse.

Tortorella kuitenkin todisti kaikki viime kaudella vääräksi, kun Blue Jackets sijoittui runkosarjassa koko NHL:n neljänneksi parhaaksi joukkueeksi. Se oli seurahistorian ylivoimaisesti paras saavutus, eikä se olisi voinut tulla Tortorellan kannalta juuri parempaan saumaan.

Yhdysvaltalaisluotsin nykyinen sopimus nimittäin umpeutuu ensi kauden päätteeksi, ja hänen aikomuksenaan on jatkaa seuran peräsimessä myös ensi kauden jälkeen. Lisäksi hän hakee Blue Jacketsiltä todella suurta tilipussia, jos hänen agenttiaan on uskominen.

– Siis hän voitti juuri vuoden valmentajan palkinnon? Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, minkä lisäksi hän on voittanut myös Stanley Cupin. Blue Jacketsilla oli juuri ylivoimaisesti seurahistorian paras kausi. Joten kyllä, hänen pitäisi olla liigan parhaiden tienaavien valmentajien joukossa, Tortorellan agentti Neil Glasberg kommentoi Columbus Dispatchille.

Tällä hetkellä NHL:n parhaiten tienaava valmentaja on Toronto Maple Leafsin Mike Babcock, joka kuittaa seuralta Capfriendlyn mukaan 6,25 miljoonan dollarin vuositulot. Hyvänä kakkosena tulee Chicago Blackhawksin Joel Quenneville, jonka vuositienestit ovat 6 miljoonaa dollaria.

Monikaan joukkue ei ole julkaissut päävalmentajiensa vuosituloja, mutta tiedossa olevista palkoista pienin on Detroit Red Wingsin Jeff Blashillillä, joka kuittaa kahdesta tulevasta kaudesta yhteensä 1,6 miljoonaa dollaria.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.