Edellisen kerran jääkiekkoa ammattilaiskaukaloissa kaudella 2015-16 pelanneen R.J. Umbergerin uran uskottiin olevan, sillä hän ei löytänyt itselleen pelipaikkaa enää edelliselle kaudelle.

Nyt Dallas Stars ja sen uusi päävalmentaja Ken Hitchcock ovat kuitenkin antaneet veteraanille uuden mahdollisuuden, sillä mies on saanut seuralta try out -sopimuksen.

Suurena syynä tähän voidaan pitää juurikin Hitchcockia, joka on valmentanut Umbergeria hänen uran molemmissa aiemmissa seurajoukkueissa, Philadelphia Flyersissa sekä Columbus Blue Jacketsissä.

Hän edusti Flyersia vuodesta 2005 aina kesään 2008, jolloin hän siirtyi juuri Blue Jacketsin riveihin. Ura Columbuksessa kesti lopulta vuoteen 2014 saakka, kunnes mies pakkasi laukkunsa ja suuntasi takaisin juuri Philadelphiaan.

Hän on pelannut NHL-kaukaloissa yhteensä 779 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt 180 maalia ja kaiken kaikkiaan 392 tehopistettä.

Kyseessä olisi nykyisin harvinainen temppu, sillä monikaan pelaaja ei ole palannut maailman parhaaseen kiekkoliigaan vuoden sapatin jälkeen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.