1363 ottelua urallaan pelannut entinen NHL-tähti Jeremy Roenick on aina laukonut mielipiteensä kiertelemättä ja kaartelematta.

Philadelphia Flyersiakin kolmen kauden verran uransa aikana edustaneella Roenickilla oli pari sanaa sanottavana joukkueen nykyisestä kapteenista, Claude Giroux’sta, jonka viime kausi oli vaikea ja jonka aikana mies joutui jopa siirtospekulaatioiden kohteeksi.

– Syy siihen, ettei Claude Giroux menesty, on se että hän antaa kaiken mennä päänsä sisään ja hän syyttää siitä muita asioita, Roenick kertoi CSN’n Philly Sports Talkissa.

– Giroux osaa pelata peliä korkealla tasolla. Hänen täytyy keskittyä pelaamiseen, eikä välittää siitä mitä media ja fanit hänestä puhuvat, piste. Hän on maailmanluokan pelaaja joka pystyy tekemään eron muihin, ja siitä syystä hänellä on C-kirjain rinnassaan.

Giroux joutui toissakeväänä lonkka- ja alavatsaleikkauksiin ja kausi meni, ehkä osittain, toipumisen takia heikosti – 29-vuotias tähtisentteri teki vain 14 maalia ja yhteensä 58 tehopistettä.

Flyersin vuoden 2006 1. kierroksen varauksen sopimusta on jäljellä viisi vuotta, jonka vuosittainen arvo on 8,275 miljoonaa dollaria. Sopimus sisältää CapFriendlyn mukaan siirron estävän pykälän.

Viikko Giroux’n siirtospekulaatioiden alkamisesta, Flyersin GM Ron Hextall antoi kapteenilleen luottamuksensa. Vain kolme kautta sitten kanadalaissentteri teki 86 tehopistettä ja oli Hart Trophy-finalisti.

– Hänen uransa ei ole laskusuunnassa, Hextall kommentoi tuolloin.

– Olen shokissa, jos ette kysy minulta ensi tammikuussa miten G on palannut tasolleen. Hän intohimoinen urheilija, todella intohimoinen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.