Vegas Golden Knights hankki laajennusvarauksen yhteydessä itselleen venäläisen Nikita Gusevin pelaajaoikeudet, mutta kauppaan kuului pienoinen riski.

Kyseessä on nimittäin KHL-tähti, joka ei ole kovinkaan halukas siirtymään rapakon taakse NHL-kaukaloihin.

– Se (NHL-sopimus) ei ole niin yksinkertaista. Ja kannattaisiko minun edes tehdä sitä? Edessä ovat olympialaiset ja minulla on loistava mahdollisuus pelata siellä. Tulen siis viettämään ensi kauden KHL:ssä, Gusev kertoi taannoin paikalliselle Sports Ekspressille.

Gusev ei myöskään kierrellyt, mitä tuli raha-asioihin. Hän nimittäin tiesi tarkalleen, mitä NHL-sopimuksen tekeminen hänen iässään tarkoittaisi.

– Sanotaan, että tulisin ensi kaudeksi NHL:ään – saisin tulokassopimuksen, jossa kaikki on sidottuina bonuksiin. Jos taas tulen NHL:ään, kun olen täyttänyt 28, voin solmia paljon kannattavamman sopimuksen ja valita seurani.

No, nyt Gusev on sitten tehnyt päätöksensä lähitulevaisuudesta, sillä 25-vuotias vasen laitahyökkääjä on solminut SKA Pietarin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Asiasta tiedotti itse seura Twitter-tilillään, mutta se ei julkaissut pahvin taloudellisia seikkoja.

Gusev siirtyi Pietariin kesken kauden 2015-16, ja esimerkiksi viime kauden 57 runkosarjaottelussa hän saalisti tililleen 24 maalia ja yhteensä 71 tehopistettä. Näiden avulla hän sijoittui KHL:n pistepörssin neljänneksi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.