Toronto Maple Leafs varasi kesän varaustilaisuuden toisella kierroksella kaksimetrisen ja 95-kiloisen suomalaisjätin nimeltä Eemeli Räsänen. Puolustaja on esiintynyt edukseen joukkueen kehitysleirillä.

Räsänen alkoi pelaamaan jääkiekkoa tosissaan vasta kasvupyrähdyksen aikaan eikä oikeastaan koskaan seurannut NHL:ää – osittain aikaerosta johtuen. Viime syksynä joensuulaislähtöinen puolustaja muutti Kingstoniin pelatakseen paikallisen OHL-seura Frontenacsin paidassa.

– Olen pelannut puolustajana aina. Olen liian iso hyökkääjäksi, Räsänen laukoi Sportsnetin haastattelussa.

Sportsnetin toimittajan kysyessä, aikooko Räsänen kasvaa vielä, vastaus oli lyhyt ja ytimekäs ”I hope not”.

Sportsnetin toimittaja Luke Fox latasi viikko sitten Twitter-tililleen kuvan Räsäsestä seisomassa jäällä luisteluvalmentaja Barb Underhillin vieressä. On ymmärrettävää, ettei Räsänen toivo kaksimetriselle rungolleen enää lisäsenttejä.

luke fox

@lukefoxjukebox
6'7" Maple Leafs draft pick Eemeli Räsänen on ice for development camp. Just a wee bit taller than Barb Underhill.

Jokipoikien kasvatti on tutustunut kehitysleirillä Maple Leafsin ensimmäisen kierroksen varaukseen, keskiviikkona tulokassopimuksen joukkueen kanssa tehneeseen Timothy Liljegreniin. Molemmat heistä ovat oikealta laukovia hyökkääviä puolustajia, mutta Räsänen on luonnollisesti fyysisempi.

– Hän taklaa kovaa. Ja kun hän taklaa, vastustajat vain kimpoilevat pois hänestä, Fronenacsin GM Doug Gilmour kuvaili Räsästä Toronto Sunille.

Vaikka Räsänen on kasvanut isossa kaukalossa, Räsäsen ilkeys ja mieltymys kontaktiin kielii siitä, että hän pelaa Pohjois-Amerikan tyyliin. Hän tarvitsee omien sanojensa mukaan 1-2 vuotta junioreissa ennen loikkaa NHL-kaukaloihin.

Pohjois-Amerikassa Räsästä verrataan Chris Prongeriin, jota pidetään yhtenä NHL-historian kovimmista puolustajista. Räsänen kuitenkin itse muovaa peliään Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaisen mukaan.

– Hän on hyvä kaikessa. Hän on vahva ja häntä vastaan on vaikea pelata.

Vahvan OHL-kauden aikana Räsäsen varausarvo kasvoi. Kesällä hän oli 16 joukkueen haastateltavana, mutta keskustelu Maple Leafsin kanssa vakuutti niin paljon, ettei häntä yllättänyt yhtään joukkueen huudettua hänen nimensä 59. numerolla.

– Tunsin, että he olivat kiinnostuneempia minusta kuin muut joukkueet, varaustilaisuutta muisteleva Räsänen sanoi.

– Se tuntui mahtavalta. Tämä on ollut unelmani.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.