Aavikolla on myllertänyt todellinen hurrikaani tänä kesänä, kun Arizona Coyotes on laittanut uusiksi niin päävalmentajan, presidentin kuin veteraanipelaajatkin.

Coyotes tiedotti alkuviikosta nimenneensä uudeksi päävalmentajakseen entisen Pittsburgh Penguins-apuvalmentaja Rick Tocchetin. Tocchetin ensimmäinen tehtävä pestissään on hankkia vierelleen apuvalmentajat.

Apuvalmentajien haku on vielä meneillään, eikä nimiä täten ole tiedossa. Seuran virallisten nettisivujen toimittaja Jerry Brown kuitenkin spekuloi Twitter-tilillään Teppo Nummisen olevan yksi potentiaalinen vaihtoehto tuoreen päävalmentajan valmennustiimiin.

Brownie Points

@FrozenRubber
Wouldn't be surprised if Ring of Honor member/former NHL assistant Teppo Numminen gets at least a call from Tocchet. Staff needs quick fill

Suomalaislegenda on todella tuttu nimi Arizonassa, sillä Numminen pelasi organisaatiossa yhteensä 15 kauden ajan. Näistä toki kahdeksan ensimmäistä kului Winnipeg Jetsissä, joka varasi puolustajan toisella kierroksella vuonna 1986.

Coyotesissa Numminen pelasi todella suuressa roolissa, sillä jo kaksi viimeistä Jets-kautta hän pelasi A-kirjain rinnassaan. Coyotes-urallaan hän toimi varakapteenina ensimmäiset viisi kautta ja kahdella viimeisellä kaudellaan miehen pelipaidassa komeili C-kirjain.

1372 ottelun pituisella NHL-urallaan Numminen teki komeat 637 tehopistettä (117+520).

Tamperelaislähtöiselle puolustajalegendalle on myös kertynyt valmentajakokemusta pelaajauransa jälkeen – Numminen toimi Buffalo Sabresin apuvalmentajana kolmen kauden ajan 2011-14. Viimeisin apuvalmentajapesti oli Suomen World Cup-joukkueessa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.