Yksi kesän suuria kiinnityksiä oli Montreal Canadiensin sopimus puolustaja Karl Alznerin kanssa, joka väänsi seuran kanssa viiden vuoden mittaisen sopimuksen, joka on arvoltaan 23,125 miljoonaa dollaria.

Pahvin cap hit on täten 4,625 miljoonaa dollaria, joka on Canadiensin puolustuksen kolmanneksi arvokkain kontrahti.

Se miten sopimukseen päädyttiin oli kuitenkin puolustajan kannalta raadollinen prosessi. Kanadalainen onkin nyt avautunut kiireisestä kesästään sivuston haastattelussa.

– Kun san kyseisellä viikolla mahdollisuuden vierailla joukkueiden luona, sain tietää kuinka kiinnostuneita joukkueet minusta olivat ja se toi minulle lisää tietoa päätökseni suhteen, Alzner kertoi Sportsnet 960:lle.

– Se oli mielestäni todella mielenkiintoista, sillä asiat muuttuivat päivittäin, joskus jopa tunnin välein, vaikuttaen siihen, mitkä joukkueet olivat kiinnostuneita, mitkä jättäytyivät kisasta ja mitkä halusivat minut vierailulle.

Alzner myönsi kesäkuun lopun olleen ”hullua touhua”, eikä häntä käy siitä syyttäminen. Puolustaja nimittäin joutui miettimään uransa ja perheensä kannalta kaikista parasta vaihtoehtoa jatkuvien muutosten ollessa läsnä.

– Se oli melkoisen hullua touhua. Sinä halusit vähän aikaa päätöksen tekoon, mutta niin kuin olen sanonut – kaikki asiat muuttuivat jatkuvasti. Se ei ollut mikään mahtava asia, kun yritin suunnitella asioita itselleni ja perheelleni.

Puolustaja paljasti myös sen, kuinka moni joukkue olikaan lopun viimein hänen perässään. Näistä yksi jätti kuitenkin kisan kesken aivan viime hetkillä.

– Loppujen lopuksi luulen, että joukkueita oli kolme. Yksi jättäytyi pois juuri ennen h-hetkeä ja sitten niitä oli kaksi. Realistisesti päädyin kuitenkin siihen ratkaisuun, mikä kävi eniten järkeen perheeni kannalta, ja lisäksi heillä oli suurin kiinnostus.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.