Colorado Avalanchen Matt Duchene on liitetty siirtohuhujen kohteeksi jo todella pitkään, mutta ainakaan vielä mitään konkreettista ei ole tapahtunut.

Huhuissa on kuitenkin esimerkiksi liikkunut, että New York Islanders olisi tarjonnut hyökkääjän palveluksista puolustaja Travis Hamonicia sekä ykköskierroksen varausta, mutta jostakin käsittämättömästä syystä Avalanchen GM:nä toimiva Joe Sakic ei tarttunut täkyyn.

Ainakin oletusarvollisesti tarjouksia on ollut myös enemmän, mutta Sakic on pihdannut tähtihyökkääjänsä palveluksia. Selvää on ainakin se, että miehen hintapyyntö Duchenesta on pilvissä.

Yksi joukkue, jolla olisi tarjota Avalanchelle Sakicin haluama hinta on Carolina Hurricanes. Selvää on, että Sakic haluaa Duchenesta kärkivarauksen ja nuoren sekä osaavan puolustajan, jollaiset Hurricanesilla olisi tarjolla.

Hurricanesin puolustus tulee nimittäin sisältämään ensi kaudella Justin Faulkin, Noah Hanifinin, Brett Pescen, Jaccob Slavinin, Klas Dahlbeckin sekä tuoreen hankinnan, Trevor van Riemsdykin.

Lisäksi sen lupausten osastolta löytyvät Jake Beanin ja muun maussa Haydn Fleuryn kaltaiset nimet, joten jos jollakin joukkueella on varaa luopua kovasta ja nuoresta puolustajasta, olisi se juuri Hurricanes.

Toki esimerkiksi Faulk, Hanifin ja Slavin ovat koskemattomia, mutta heidänkin jälkeensä löytyy vielä usea kova nimi.

Voita nyt -tila

Hurricanesin sentteriosastolta löytyvät tällä hetkellä Victor Rask, Jordan Staal sekä Marcus Kruger. Laidoilla pelaavat muun muassa Elias Lindholm, Sebastian Aho, Justin Williams, Teuvo Teräväinen, Jeff Skinner sekä Lee Stempniak.

Kaiken muun hyvän lisäksi Hurricanes hankki vaihtomarkkinoilta itselleen uuden ykkösvahdin Scott Darlingin muodossa.

Vaikka kyseessä onkin nuori ja potentiaalinen ryhmä, olisi Raleigh’ssa aika alkaa pelaamaan voittavaa jääkiekkoa. Se olisi myös Duchenen kannalta loistava ratkaisu, sillä hänen menestysmahdollisuutensa Carolinassa olisivat huomattavasti suuremmat, kuin Colorado Avalanchessa.

Hurricanesin palkkakatossa on vielä kaiken lisäksi tilaa reilut 17 miljoonaa dollaria, joten Duchenen 6 miljoonan dollarin cap hit ei tuntuisi sen palkkapussissa juuri missään.

Ongelmia saattaa tosin aiheutua kauden 2018-19 jälkeen, kun muun muassa Hanifinin, Dahlbeckin, Van Riemsdykin, Pesce’n, Lindholmin ja Joakim Nordströmin sopimukset umpeutuvat.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.