Välimieskäsittely on seuran ja pelaajan kannalta se viimeinen vaihtoehto, sillä kyseessä on äärimmäisen raskauttava prosessi. Kiviä ei nimittäin jätetä kääntämättä ja asioista puhutaan, ainakin kuulopuheiden mukaan, ajoittain liiankin suoraan.

Neutraali välimieskäsittelijä voi määrittää hänen kynsiinsä joutuneelle pelaajalle yksi- tai kaksivuotisen jatkosopimuksen ja sen arvon. Jos joukkue hylkää tarjouksen, tulee pelaajasta rajoittamaton vapaa agentti.

Tähän olivat ajautumassa esimerkiksi Calgary Flames ja sen rajoitettu vapaa agentti, hyökkääjä Micheal Ferland. Osapuolten oli määrä joutaa kuultavaksi 22. päivä tätä kuuta, joten kaksikko pääsi hyvissä ajoin sopuun omasta jatkosopimuksestaan.

Lopulta Ferland ja Flames päätyivät kaksivuotiseen jatkopahviin, joka on kokonaisarvoltaan 3,5 miljoonaa dollaria. Tämä tarkoittaa Ferlandin keskiarvollisiksi vuosituloiksi 1,75 miljoonaa dollaria.

Se on hyvä pahvi molempien osapuolten kannalta, sillä Ferland on oman läpimurtonsa kynnyksellä. Esimerkiksi viime kaudella hän pelasi ottelua kohden ainoastaan 11:34, mutta hän kykeni tästäkin huolimatta tekemään 15 maalia 76 runkosarjaotteluun. Pisteitä hän teki joka kolmannessa kamppailussa, kaiken kaikkiaan 25 kappaletta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.