Toronto Maple Leafs julkaisi keskiviikkona tehneensä kolmivuotisen tulokassopimuksen puolustaja Timothy Liljegrenin kanssa. Seura tiedotti asiasta virallisilla nettisivuillaan.

Maple Leafs varasi ruotsalaispuolustajan ensimmäisen kierroksen 17. pelaajana vajaa kolme viikkoa sitten järjestetyssä varaustilaisuudessa. Liljegren koki varaustilaisuudessa todellisen vapaapudotuksen, sillä hänen viime kautensa meni mononukleoosin takia täysin penkin alle.

Ennen viime kauden alkua jopa varaustilaisuuden kärkinimenä pidetyn Liljegrenin valinta herätti kaksi kysymystä – Onko tässä varaustilaisuuden potentiaalinen ryöstö ja kauan kestää, että hän leikkaa hiuksensa?

Jälkimmäisessä ei mennyt kauaa.

Nopea puolustaja saattaa olla tarpeeksi nöyrä leikkaamaan hiuksensa, mutta hän on myös tarpeeksi itsevarma verratakseen itseään muuan Erik Karlssoniin. Kyseinen vertaus ei tule olemaan helppoa ylläpitää, mutta TSN:n mukaan Liljegren on vakuuttanut kaikki välittömästi joukkueen kehitysleirillä.

Seuraavaksi lahjakkaan ruotsalaispuolustajan on päätettävä, missä hän pelaa ensi kaudella. Toimittaja Kristen Shilton on kertonut Twitter-tilillään hänellä olevan kaksi vaihtoehtoa.

Kristen Shilton

@kristen_shilton
Timothy Liljegren will only play in Sweden or with the Marlies next season. No possibility of him joining the OHL's IceDogs.

Liljegren saattaa siis pysyä ainakin yhden kauden kotimaassaan tai aloittaa ammattilaisuransa Toronto Marliesin paidassa farmin puolella. Tai mistäs sitä tietää vaikka Liljegren tekee ”jakobchychrunit” ja taistelee itsensä välittömästi NHL-rosteriin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.