Heinäkuun alussa selvisi, että Jaromir Jagrin ja Florida Panthersin yhteinen taival ei tule jatkumaan enää tulevaisuudessa, sillä seura ei ollut enää valmis jatkamaan miehen sopimusta ensi kaudeksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että hänen on etsittävä itselleen uusi seura. Ottajia riittää varmasti, jos osapuolet vain pääsevät sopimusasioista sopuun. Jagrin entinen joukkuekaveri Panthersista, Nick Bjugstad, antoikin tshekkilegendalle todella laajan ja vahvan suosituksen jokaiselle NHL-seuralle.

– En ole varma, miltä hänen tulevaisuutensa näyttää Floridassa, mutta jos se ei ole täällä, olen varma, että hän löytää pelipaikan jostakin toisaalta. Hän on pelannut todella hyvin ja luulen, että jos jokin joukkue ottaa hänet, tulee se hyötymään miehestä, Bjugstad totesi NHL:n verkkosivuilla.

– Hän tekee ympärillä olevista pelaajista parempia, minä itseni mukaan lukien. Mielestäni kun Aleksander Barkov ja Jonathan Huberdeau pelasivat hänen kanssaan, he todella räjähtivät loistoonsa. He olivat todella hyviä pelaajia, mutta heistä tuli hänen kanssaan loistavia.

Bjugstadin mukaan Jagrin osaaminen jääkiekkojoukkueessa ei rajoitu ainoastaan kaukalon puolelle, vaan hän on myös todella suuri pelaaja pukuhuoneessa.

– Hän tykkäsi pitää hauskaa kanssani ja hän kiusasi minua hiukan kutsumalla minua ”Bjugyksi” todella oudolla äänellä. Minä luonnollisesti otin tämän, koska se tuli häneltä. Se on myös yksi asia mitä hän tuo joukkueelle; pelkästään hänen läsnäolonsa pukuhuoneessa ja hänen huumorintajunsa sekä intohimo lajia kohtaan. Se on aivan uskomatonta.

Jagrin kohdalla puhutaan pienestä tieteellisestä ihmeestä, sillä mies pystyy pelaamaan huipputasolla siitäkin huolimatta, että hän on jo 45-vuotias. Siis monien ja taas monien mielestä ”liian vanha” maailman parhaaseen kiekkoliigaan.

– Kun näet hänen pelaavan niin korkealla tasolla, jopa vielä nykypäivänä, on todella outoa kuvitella itsensä pelaavan 20 vuotta NHL:ssä, saatikka sitten esimerkiksi 25 vuotta tai mitä tahansa hänellä on vyöllään. Kaikki katsovat häntä tarkasti ja tarkkailevat mitä hän tekee erilailla; miten hän harjoittelee ja miten hän syö.

Jagr on kuitenkin ollu Bjugstadin uran kannalta todella tärkeä pelaaja, sillä pian 25 vuotta täyttävä yhdysvaltalaishyökkääjä on päässyt seuraamaan lähietäisyydeltä todellisen lajilegendan päivittäistä tekemistä.

– En voi sanoa hänestä tarpeeksi hyviä asioita. minne tahansa hän päätyy, olen varma, että hän tuo seuralle saman persoonallisuuden ja samat asiat pukuhuoneeseen. Mikä tahansa joukkue on onnekas saadessaan hänet, enkä voi kiittää tarpeeksi mitä kaikkea hän on tehnyt minulle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.