Boston Bruins kuulutti juhannuksen varaustilaisuudessa omalla ensimmäisen kierroksen vuorollaan (18.) lavalle suomalaispuolustaja Urho Vaakanaisen, jolle on lupa odottaa mahtavaa uraa maailman parhaassa kiekkoliigassa.

Vaakanainen pääsi maistamaan NHL-kaukaloita jo menneellä viikolla, kun hän osallistui Bruinsin nuorten pelaajien kehitysleirille. Kyseistä tapahtumaa oli seuraamassa myös muuan Scott Niedermayer, joka on eittämättä yksi lajihistorian parhaita puolustajia.

Bruinsin kehitystyöstä vastaava ex-pelaaja Jamie Langenbrunner kertoikin käyneensä keskusteluita Niedermayerin kanssa. Pelaajalegenda ja Hockey Hall of Famen jäsen kiinnittikin huomionsa juuri Vaakanaisen tekemiseen.

– Scott mainitsi minulle, siis Scott Niedermayer, mikä on mielestäni suuri kunnianosoitus kaverilta, joka luisteli kaukalossa niin vaivatta. Hän kertoi, että Vaakanaisella näyttää olevan samanlaisia vahvuuksia. Hän nimittäin ikäänkuin leijuu jään pinnalla ja se on jotakin sellaista, mitä et voi opettaa, Langenbrunner kertoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

– Se teettää sitä, että sinun ei tarvitse tehdä yhtään ylimääräistä työtä päästäksesi johonkin. Se on tehokasta ja voin kuvitella, että tällainen kaveri voisi pelata pelissä 50 minuuttia väsymättä lainkaan. Mielestäni Niedemayer olisi voinut tehdä näin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.