Yli 40-vuotiaat veteraanit eivät ole käyneet kaupaksi vapaiden agenttien markkinoilla. Suurin nimi heistä on Jaromir Jagr, jonka aikaisempi joukkue, Florida Panthers, päätti jättää sopimuksetta.

Iästään huolimatta Jagria kohtaan luulisi löytyvän kiinnostusta. Verrattuna Jarome Iginlaan tai Shane Doaniin, Jagr kykenee uhmaamaan ikäänsä. Vaikkei hänen nopeutensa riitä pysymään nuorten perässä, miehen kädet ovat edelleen NHL-tasoa.

45-vuotias ihme tienasi viime kaudella neljä miljoonaa dollaria. Rahan kerrotaan olleen syy Panthersin ja Jagrin eroon. Halvemmalla lapulla Jagr olisi kuitenkin vahvistus yhdysvaltalaisen Sporting News-lehden mukaan ainakin viidelle seuralle.

Vegas Golden Knights

Kuka pystyisi tuomaan faneja T-Mobile Arenalle ja myymään pelipaitoja uudelle joukkueelle paremmin kuin Jagr? Fanien suosikki on ollut suuri hitti niin Devilsin kuin Panthersinkin paidoissa. Tshekkiläislaituri toisi Vegasiin kaivattua uskottavuutta. Päävalmentaja Gerard Gallant tuntee Jagrin hyvin Panthers-ajoilta ja tietää hänen arvonsa pukukopissa.

Montreal Canadiens

Alexander Radulovin menetyksen myötä Canadiens kaipaa vahvistusta oikealle laidalleen. Jagr on yhtä kykeneväinen siihen kuin muutkin vapaat agentit, ellei jopa kykeneväisempi. Tshekkilegenda saattaisi myös auttaa maanmiehensä Tomas Plekanecin takaisin tasolleen heikosti menneen viime kauden jäljiltä.

Calgary Flames

Nykyinen Flames näyttää melko samalta kuin Panthers napatessaan Jagrin vuonna 2014. Rosteri on nuori ja lupaava, mutta ei ole vielä onnistunut pärjäämään pudotuspeleissä. Jagr toisi roppakaupalla veteraanipreesensiä sekä kaukaloon että pukukoppiin. Ken tietää, millaisiin liekkeihin Jagr pääsisi Sean Monahanin ja Johnny Gaudreaun kanssa?

Nashville Predators

Hallitseva läntisen konferenssin mestari hankki jo 35-vuotiaan Scott Hartnellin vapailta markkinoilta Vegasiin kaapattua James Nealia korvaamaan. Hänestä ei tosin ole paikkaamaan tuota aukkoa kokonaan yksin.

Predatorsin GM David Poile yrittää päästä jatkosopimuksiin Ryan Johansenin ja Viktor Arvidssonin kanssa, joten palkkakatossa ei ole tilaa suurille hankinnoille. Halvalla sopimuksella Jagrista olisi auttamaan joukkue uuteen Stanley Cupin metsästysyritykseen.

Pittsburgh Penguins

Kiekollisesti Jagrilla ei olisi välttämättä paljoa annettavaa nopealla tempolla pelaavalle tuplamestarille, mutta vastahan Penguins hankki Ryan Reavesinkin.

Penguinsilla on tosin tärkeämpiäkin tarpeita, kuten kapean puolustusosaston vahvistaminen sekä kolmannen ketjun sentterin hankkiminen. Mutta kukapa ei haluaisi nähdä Jagrin #68 Penguins-paitaa vielä yhden kerran?

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.