Sveitsiläishyökkääjä Nico Hischieristä tuli maansa ensimmäinen jääkiekkoilija, joka on valittu NHL:n varaustilaisuuden kärkinimenä. Saavutus on eittämättä komea, mutta nyt taistelu kokoonpanoon pääsystä vasta alkaa.

Hischier on päässyt nyt pukemaan ensimmäistä kertaa ylleen Devilsin univormun, sillä hän on osallistunut alkuviikon ajan Devilsin nuorten pelaajien kehitysleirille.

– Draftin jälkeen oli todella hienoa päästä tapaamaan kaikki ja vierailla New Jerseyssä, mutta nyt olen yhä onnellisempi, kun olen päässyt seuran kehitysleirillä jäälle harjoittelemaan ja pelaamaan jääkiekkoa, Hischier kertoi NHL:n verkkosivuilla.

– Otan tästä viikosta niin paljon irti, kuin se on vain mahdollista. Valmentajat ovat kertoneet minulle jo paljon mielenkiintoisia asioita. Teen jokainen päivä paljon töitä, jotta voisin olla yhä parempi jääkiekkoilija.

Hischier tietää hyvinkin, että vaikka hänen vyöllään on ykkösvarauksen titteli, ei tämä itsessään tarkoita vielä mitään. Paikka kokoonpanosta on lunastettava omilla näytöillä, ja sen sveitsiläinen on valmis tekemään – kovalla työnteolla.

– Valmennustiimi on kertonut minulle, että jos haluat olla ammattilainen, sinun on tultava harjoituksiin ja ajateltava, että ”ne ovat vain harjoitukset”. Tulet kaukaloon ja teet itsestäsi paremman pelaajan. Sinun pitää tietää mitä teet, kun teet harjoituksia. Et voi vain ajatella mikä auttaisi sinua peleissä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.