Vapaiden agenttien markkinat alkoivat vasta 1,5 viikkoa sitten, mutta suurimmat nimet ovat jo löytäneet uudet työnantajansa.

Kanadalainen Sportsnet-sivusto päättikin tehdä listan neljästä eniten kesän aikana vahvistuneesta joukkueesta, sillä suuria muutoksia tilanteeseen tuskin enää tapahtuu.

Carolina Hurricanes

Hurricanes on nuoria huippulupauksia täynnä. Viime kaudella joukkue jäi vain kahdeksan pisteen päähän, mutta kesän aikana hankittujen vahvistusten myötä pudotuspelipaikka ei ole missään nimessä enää kaukainen haave.

Joukkueen GM Ron Francisin tavoitteena kesälle oli löytää laadukas maalivahti ja maalintekijöitä. Hyökkäysosastoa Francis paransikin Justin Williamsilla ja Marcus Krugerilla.

Hurricanesin nuori ja lahjakas puolustus on tiedossa – sieltä kun löytyy Justin Faulkin, Noah Hanifinin, Brett Pescen ja Jaccob Slavinin kaltaisia nimiä. Puolustusta vahvistettiin kuitenkin vielä yhdellä nimellä, kun Trevor van Riemsdyk hankittiin remmiin Vegas Golden Knightsista.

Kaikkein tärkein hankinta tehtiin maalivahtiosastolle, kun Hurricanes hankki Scott Darlingin Chicago Blackhawksista vaihdossa kolmannen kierroksen varausvuoroon. 28-vuotias Darling ei ole vielä toiminut ykkösvahdin roolissa, mutta hän pelasi 32 peliä 92,4% torjuntaprosentilla menneellä kaudella.

Viime kauden maalivahtitandemi Cam Ward & Eddie Läck ei toiminut, joten tuore kasvo maalin suulla tekee joukkueelle varmasti todella hyvää.

Dallas Stars

Kuten Hurricanesilla, myös Starsin ykkösprioriteetti oli maalivahtitilanteen parantaminen. Suomalaiskaksikko Kari Lehtonen ja Antti Niemi vuosivat viime kaudella kuin seula, ja jotain täytyi tehdä. Ja niin myös tehtiin.

Teksasilaisjoukkueen GM Jim Nill hankki Los Angeles Kingsiltä Ben Bishopin neuvotteluoikeudet ja solmi hänen kanssaan kuuden vuoden sopimuksen. Niemen sopimus ostettiin ulos ja näin ollen tulevalle kaudelle lähdetään Bishopin ja Lehtosen voimin.

Vuoden 2016 Vezina Trophy-finalisti Bishopin viime kausi oli hänen tähänastisen uransa huonoin, johtuen osittain alavartalovammasta. 32 ottelua Lightningissa torjuntaprosentilla 91.1%, jonka jälkeen 30-vuotias veskari kaupattiin Kingsiin. Los Angelesissa Bishop pelasi seitsemän ottelua torjuntaprosentilla 90.0%.

Maalivahtiosaston lisäksi myös puolustus kaipasi parannusta. Nill hankki Golden Knightsista Marc Methotin todella halvalla – maalivahtiprospektilla ja 2. kierroksen varausvuorolla vuodelle 2020. Senatorsissa muuan Erik Karlssonin parina luutineen Methotin odotetaan asettuvan hyvin Stars-puolustaja John Klingbergin pariksi.

Hyökkäysosasto on jo pitkään ollut Starsin vahvin osa-alue, mutta sitäkin vahvistettiin roppakaupalla. Suurimpana hankintana ehdottomasti Alexander Radulov, joka tulee taatusti saamaan tuhoa aikaiseksi superduo Tyler Seguinin ja Jamie Bennin kanssa.

Keskikaistalle haettiin kokoa, fyysisyyttä ja aloitusosaamista Martin Hanzalin muodossa. Tshekkiläissentteri pelannee joukkueen kakkos- tai kolmossentterinä.

Arizona Coyotes

Aavikolla jäätiin jo viidennen kerran peräjälkeen pudotuspelien ulkopuolelle, ja tämä sai GM John Chaykan yhdessä omistaja Andrew Barrowayn kanssa aiheuttamaan todellisen hullunmyllyn.

Ensin pitkäaikainen ykkösmaalivahti Mike Smith lähetettiin Calgary Flamesiin. Seuraavaksi seuralegenda Shane Doanille kerrottiin, ettei jatkoa sopimukselle ole luvassa. Ja sen jälkeen päävalmentaja Dave Tippett lähti kävelemään.

Mitä joukkue sitten sai tilalle? Niklas Hjalmarssonin Blackhawksista vaihdossa Connor Murphyyn ja Laurent Dauphiniin. Derek Stepanin ja Antti Raannan Rangersista vaihdossa Anthony DeAngeloon ja 1. kierroksen varausvuoroon. Ja nämä molemmat kaupat tapahtuivat tunnin sisällä.

Joukkue on silminnähden vahvistunut ja mikäli nuoret jatkavat kehittymistään, ei pudotuspelit ole enää kovin kaukana.

Calgary Flames

Kuten kaikki kolme aiempaa joukkuetta, myös Calgary Flames teki muutoksia maalivahtiosastolleen – joukkue hankki Mike Smithin Coyotesista.

Smith on ailahtelevainen maalivahti, mutta vakaan puolustuksen takana hän on parhaimmillaan pysäyttämätön, todisteena Coyotesin johdattaminen konferenssifinaaleihin kaudella 2011-12.

Flamesin puolustuskalustoa kehtasi näytellä jo viime kaudella Dougie Hamiltonin hankkimisen jälkeen, mutta tänä kesänä sitä vahvistettiin entisestään 26-vuotiaalla Travis Hamonicilla. Myös Michael Stonen kanssa päästiin jatkosopimukseen ja näin ollen Flamesilla on yksi liigan parhaista puolustuspäistä.

Hyökkäys on pysynyt käytännössä samana ja joukkue toivoo 21-vuotiaan Sam Bennettin nousevan odotusten mukaiselle tasolle ja Trade Deadlinella hankitun Curtis Lazarin kehittyvän.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.