Kesän ehdottomasti suurin nimi sen suhteen, että hän valitsi NHL:n sijasta KHL:n, on eittämättä hyökkääjä Ilya Kovalchuk, joka päätti tehdä vuoden jatkosopimuksen KHL-seura SKA Pietarin kanssa.

Hän ei kuitenkaan ole ainoa samaisen päätöksen tehnyt pelaaja, sillä samaan ratkaisuun päätyi tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen.

Vuonna 2011 ykköskierroksella Vancouver Canucksiin varattu 23-vuotias laituri päätyi lopulta Helsingin Jokerien haaviin. Päätös oli luonnollisesti äärimmäisen kova, mutta hän uskoo kasvavansa tämän myötä yhä paremmaksi pelaajaksi.

– Se oli kova päätös ilman muuta. Nautin ajastani seurassa ja olen edelleen heidän (New York Rangersin) pelaajansa NHL:ssä. Mutta ajattelin, että Jokereista ja KHL:stä pystyn ottamaan seuraavan askeleen kohti NHL:ää, Jensen perustelee valintaansa Jokerien verkkosivuilla.

Jensen on pelannut NHL-kaukaloissa yhteensä 31 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt tehot 3+3. Hänen NHL-oikeutensa ovat tällä hetkellä, kuten jo yllä mainittu, New York Rangersilla, joka tarjosikin hyökkääjälle jatkosopimusta.

Jokereihin hän päätyi toisen entisen NHL-pelaajan, Peter Reginin, suosituksesta. Regin on pelannut urallaan 243 NHL:n runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt 23 maalia ja yhteensä 67 tehopistettä.

– Olen kuullut Jokereista loistavia asioita, en pelkästään Peteriltä vaan kaikilta, joiden kanssa olen jutellut. On hyvin erityistä, että saan nyt mahdollisuuden pelata Jokereissa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.