Sentteri Jack Eichelin jatkosopimuksesta on tullut Buffalo Sabresin ykkösprioriteetti.

Sabresin GM Jason Botterill on käynyt neuvotteluja Eichelin edustajien kanssa ja toivoo pääsevänsä heidän kanssaan yhteisymmärrykseen ennen kauden alkua.

– Olen käynyt näitä neuvotteluja ennenkin, edelliset 10 vuotta Pittsburghin johtoportaassa työskennellyt Botterill kertoi NHL.com:lle.

– Aina kun saimme solmittua Sidney Crosbyn, Evgeni Malkinin tai Kris Letangin kaltaisten supertähtien kanssa jatkosopimukset, olimme todella innoissamme.

Connor McDavidin solmittua viikko sitten kahdeksanvuotisen ja 100 miljoonan dollarin ennätyssopimuksen, katseet ovat luonnollisesti kiinnittyneet saman varaustilaisuuden kakkosnimeen, Eicheliin ja hänen tulevaan sopimukseensa. Sabres toivoo pystyvänsä samankaltaiseen sopimukseen.

– Keskustelumme Jackin kanssa ovat menneet erittäin hyvin, Botterill sanoi.

– Jatkamme keskusteluja läpi kesän ja katsotaan pääsemmekö yhteisymmärrykseen. Me haluamme saada sopimuksen aikaiseksi ja ainoa asia, mitä Jackin puolelta olemme kuulleet on se, että he haluavat samaa.

20-vuotiaan Eichelin tulokassopimuksen viimeinen vuosi käynnistyy tulevan kauden alkaessa.

Amerikkalaissentteri pelasi viime kaudella hieman ennen kauden alkua kärsityn nilkkavamman takia vain 61 ottelua, joissa hän teki 57 tehopistettä (24+33). Yhteensä Eichel on kerännyt urallaan 48 maalia ja 65 syöttöpistettä.

Myös toinen Sabresin superjuniori, Sam Reinhart, on samassa tilanteessa Eichelin kanssa. Hänenkin tulokassopimuksensa viimeinen vuosi lähtee käyntiin, mutta Sabresilla on erilaiset suunnitelmat hänen varalleen.

– Se on skenaario jossa olemme kiinnostuneita Samin kanssa, mutta en usko saavamme jatkosopimusta vielä tänä kesänä aikaiseksi, Botterill myönsi.

– Hänen sopimustaan on vielä vuosi jäljellä ja katsomme miten tilanne etenee.

Kanadalaissentteri varattiin vuoden 2014 varaustilaisuuden toisena nimenä. Reinhart on iskenyt 167:ssa pelaamassaan NHL-ottelussa tehot 40+50.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.