Yksi Buffalo Sabresin vakuuttavimmista prospekteista kehitysleirillä on ollut maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen.

Joukkueen kehitysleirillä Luukkonen on kerännyt ylistystä faneilta nopeudellaan ja ”kissamaisilla” reflekseillään.

18-vuotias Jää-Ahmojen kasvatti ja HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkuetta viime kaudella edustanut Luukkonen oli hämillään kehitysleirin yleisömäärästä.

– Oli mahtavaa nähdä niin monta ihmistä katsomassa harjoituksia. Suomessa harjoitusten seuraaminen ei ole suosittua ainakaan junioritasolla, Luukkonen kertoi WKBW.com-lehdelle.

– Minun pelejäni ei ole yleensä katsomassa paljon ihmisiä, joten oli upeaa kokea tällainen yleisömäärä.

194-senttinen ja 89-kiloinen ”jättiläinen” varattiin Sabresin toimesta toisella kierroksella numerolla 54. 2,5 viikkoa sitten järjestetyssä varaustilaisuudessa. Luukkonen oli rankattuna ykköseksi Euroopan maalivahdeista NHL Central Scoutingin listauksessa.

Kehitysleiri tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua organisaatioon ja oppia valmentajilta mitä odottaa, kun he kehittyvät urallaan.

– Sinun täytyy treenata kovaa, antaa kaikkesi ja nauttia hetkestä, Luukkonen sanoi.

– Älä stressaa liikaa, koska tämä on mahdollisuus jota kaikki eivät pääse kokemaan. Sinun täytyy nauttia mahdollisuudesta, kun saat sellaisen.

Ensi kaudella Luukkonen nähdään HPK:n edustusjoukkueen maalivahtina ja toivottavasti vielä jonain päivänä portit avautuvat Buffalo Sabresinkin maalin suulle.